Antena Meniu Search
x

Special! Oamenii deștepți se cunosc după haine

"Haina îl face pe om", chiar dacă suntem sau nu suntem de acord cu acest lucru! Iar dacă nu sunteţi de acord, ce-ar fi să vă gândiţi la următorul scenariu?!

Vezi și

 "Haina îl face pe om", chiar dacă suntem sau nu suntem de acord cu acest lucru! Iar dacă nu sunteţi de acord, ce-ar fi să vă gândiţi la următorul scenariu?!

Aţi terminat o facultate, aţi făcut un master, după care un doctorat. Vreţi să vă angajaţi la cea mai puternică firmă din domeniu, mai ales că sunteţi foarte bine pregătit. Vă prezentaţi la interviu, îmbrăcat într-o pereche de blugi tăiaţi şi un tricou cu formaţia preferată. Câte şanse de reuşită credeţi că aveţi? Probabil niciune. Dar acesta e doar un scenariu, pentru că - în general - românii ştiu să se îmbrace adecvat mediului în care se află.

O domnişoară care ne orbeşte cu sclipiciul de pe haine sau una care e îmbrăcată în toate culorile curcubeului, în mod sigur nu se grăbeşte la serviciu, unde are de prezentat un proiect de mare importanţă.

Partea bună este că românii ştiu cum trebuie să se îmbrace un om care doreşte să demonstreze - prin vestimentaţie - că are ceva în cap. Aşa că ştiu prea bine ce trebuie să nu figureze pe lista hainelor purtate de oamenii inteligenţi.

Dar hainele nu se învârt neapărat în zona business. Însă orice ţinută aţi adopta, trebuie să ţineţi cont de Sfânta Decenţă.

Sunt cazuri în care ţinutele oamenilor inteligenţi nu ţin cont de reguli stricte. Mai ales dacă respectivele persoane vor să-şi construiască o imagine unică.

Domnii au mai puţină bătaie de cap.

Însă indiferent ce IQ aveţi, nu înseamnă că nu aveţi voie să mai încălcaţi regulile din când în când. Dar numai atunci când contextul o permite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Special! Oamenii deștepți se cunosc după haine