Antena Meniu Search
x

Ocolul pământului de ziua României

A fost odată un oltean. Şi a avut un vis. Iar visul său era să plimbe tricolorul pe toate continentele. Să le spună tututor că România există şi este o ţară frumoasă, cu oameni frumoşi

Vezi și

A fost odată un oltean. Şi a avut un vis. Iar visul său era să plimbe tricolorul pe toate continentele. Să le spună tututor că România există şi este o ţară frumoasă, cu oameni frumoşi

Şi că pe 1 Decembrie este ziua ei. Numele lui este Mihai Jitianu, un oltean încăpăţânat şi ambiţios. Şi visul lui a devenit realitate. A dus drapelul tocmai în îndepărtata Chină. Oare dacă Marele Zid se vede din Spaţiu, se vede şi drapelul.

La Cassablanca, între oltenul nostru şi localnici a fost începutul unei frumoase prietenii.

Pentru olteanul nostru fiecare zi este 1 Decembrie. Înarmat cu steagul, cu o cameră de filmat şi cu mândria naţională, s-a asigurat că tot globul participă la sărbătoarea noastră. Din Olanda până-n Africa de Sud.

Trebuie să vă spunem că României i s-a cântat astăzi "La mulţi ani!" în limba coreană.

Astăzi, Australia ştie că noi, românii, ne sărbătorim ziua de naştere. O ştiu şi oamenii şi au aflat şi cangurii şi urşi koala.

Rămânem în emisfera sudică, dar schimbăm continentul. În America de Sud, tocmai în îndepărtatul Peru, astăzi s-a simţit româneşte.

Dar nici fraţii din America de Nord nu s-au lăsat mai prejos. Cosmopolitul New York ne-a urat la mulţi ani cum a ştiut mai bine.

Astăzi este ziua noastră. A tuturor românilor. Indiferent că suntem în ţară sau că suntem plecaţi departe de ea. Astăzi suntem mai buni. Mai veseli. Mai frumoşi. Astăzi nu ne săturăm de urări, oricât de des am auzi un simplu şi un sincer "La mulţi ani!". Astătzi o urare în plus nu strică. Mai ales dacă vine de peste mări şi ţări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Ocolul pământului de ziua României