Antena Meniu Search
x

Special! Semințele de pepene, sănătate curată

Fără îndoială, pepenele roşu este fructul vedetă al verii. O felie de pepene proaspăt scoasă de la frigider te răcoreşte instantaneu

Vezi și

Fără îndoială, pepenele roşu este fructul vedetă al verii. O felie de pepene proaspăt scoasă de la frigider te răcoreşte instantaneu

Esenţele tari se ţin în sticluţe mici. Asta e regula care se aplică şi în cazul seminţelor de pepene. Deşi sunt mici şi aparent neimportante, conţin o grămadă de vitamine.

"Ca şi beneficii putem găsi cantităţi reduse din complexul B, deasemenea minerale, de exemplu magneziu, fier, fosfor. Astea în cantităţi foarte mici. Miezul germinativ conţine deasemenea şi cantităţi mici de proteină", spune Alexandru Aricescu, nutriţionist.

Ploaia de vitamine din seminţe nu îi face pe consumatori să le îndrăgească. Puţini sunt cei care se înfruptă din fructul zemos fără să se debaraseze de seminţele acestuia.

Dacă nu vă încântă ideea de a le mânca întregi, odată cu fructul zemos, le puteţi usca, după care le râşniţi şi amestecaţi pudra cu iaurt, lapte sau smoothie de fructe. Sau puteţi împrumuta ideea americanilor, care le consumă coapte, ca gustare între mese.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Special! Semințele de pepene, sănătate curată