Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Sinergia alimentară, elixirul sănătății

Orice om care doreşte să mănânce sănătos şi să nu se îngraşe ştie cum să combine alimentele!

Vezi și

 Orice om care doreşte să mănânce sănătos şi să nu se îngraşe ştie cum să combine alimentele! Carbohidraţii nu au ce să caute alături de proteine, fructele nu se mănâncă niciodată imediat după masă şi tot aşa.

Nu este nevoie să chelutuiţi sume mari de bani şi nici să gătiţi elaborat ca să mâncaţi sănătos. Tot ce trebuie să faceţi este să combinaţi alimentele eficient în aşa fel încât să vă asiguraţi un aport nutritiv cât mai crescut. Adică să urmaţi principiile sinergiei alimentare.

Sună foarte bine şi pare simplu. Totuşi, în România, principiile sinergiei alimentare şi combinaţiile pe care le avem la dispoziţie nu sunt cunoscute. E o combinaţie interesană, într-adevăr, dar dacă vorbim de sinergia alimentară, asocierile alimentelor trebuie făcute ţinându-se cont de compuşii fiecăruia.

Şi roşiile de care putem profita din plin în această perioadă pot fi asociate eficient. De exemplu, cu avocado, dar efectul este acelaşi şi dacă le consumăm cu ulei de măsline.

Şi în cazul fructelor există câteva combinaţii ingenioase la care puteţi apela. Puteţi consuma fructele de pădure cu căpşuni pentru un mai mare aport de antioxidanţi, dar aveţi şi alte variante.

Nici cerealele nu se combină la întâmplare. Dacă v-aţi obişnuiţi să le mâncaţi cu lapte, nu beneficiaţi de tot aportul lor nutritiv. Chiar dacă pare complicat, sunt persoane care urmează principiul sinergiei alimentare fără să îşi dea seama.

Şi dacă tot e vară, puteţi combina varză albă, varză roşie, varză de bruxelles, conopida şi broccolli. Sunt extrem de bogate în antioxidanţi şi fibre, dar ne şi răcoresc foarte bine în anotimpul cald.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Sinergia alimentară, elixirul sănătății