Slăbești în post dacă mănânci cu cap
Crăciunul nu vine doar cu multe cadouri, ci şi cu mese îmbelşugate! Tocmai de aceea, este bine să ţinem post, pentru a ne pregăti organismul pentru dezmăţul culinar ce va urma
Crăciunul nu vine doar cu multe cadouri, ci şi cu mese îmbelşugate! Tocmai de aceea, este bine să ţinem post, pentru a ne pregăti organismul pentru dezmăţul culinar ce va urma
Problema este că, pe lângă detoxifierea mult-visată, mulţi oameni se aleg cu o grămadă de kilograme în plus. Teoretic, în clipa în care ţii post şi elimini toate proteinele de origine animală, ar trebui să slăbeşti. În realitate, dacă postul constă în mormane de cartofi prăjiţi cu pâine sau în castroane cu fasole bătută cu multă ceapă călită, îngrăşatul e garantat. Aşa că, dacă vreţi să obţineţi rezultatul scontat, atenţie la ce combinaţii alimentare faceţi.
În plin Post al Paştelui, mulţi dintre cei care au renunţat temporar la proteinele animale, simt că hainele rămân parcă mai mici cu fiecare zi care trece. De vină se pare că ar fi chiar meniul mai sărăcăcios din această perioadă şi senzaţia continuă de foame.
Iar lista cu motivele pentru care greutatea scapă de sub control în timpul postului este mai lungă.
- 2 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 2 aprilie, Sfântul Cuvios Tit. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, miercuri 2 aprilie. Ce nu trebuie să ratezi
- Evenimente în Bucureşti, marţi 1 aprilie. Ce nu trebuie să ratezi
- 1 aprilie, Sfânta Cuvioasa Maria Egipteanca. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
Din fericire, există câteva metode prin care organismul poate fi menţinut sănătos şi la o greutate dorită. Totul e să combinaţi cu grijă alimentele şi să nu săriţi peste micul dejun.
Pateurile din comerţ nu sunt într-adevăr cele mai fericite alegeri, însă cele preparate în casă sunt o soluţie delicioasă şi sănătoasă.
Şi pentru că există riscul de anemie, în timpul postului specialiştii recomandă consumul de fructe şi legume bogate în minerale.
La fel de sănătoase sunt şi fasolea, lintea şi năutul, consumate, însă, cu moderaţie. Iar pentru cei cărora le este poftă de ceva dulce, dovleacul copt este soluţia perfectă.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰