Antena Meniu Search
x

Slăbești în post dacă mănânci cu cap

Crăciunul nu vine doar cu multe cadouri, ci şi cu mese îmbelşugate! Tocmai de aceea, este bine să ţinem post, pentru a ne pregăti organismul pentru dezmăţul culinar ce va urma

Vezi și

Crăciunul nu vine doar cu multe cadouri, ci şi cu mese îmbelşugate! Tocmai de aceea, este bine să ţinem post, pentru a ne pregăti organismul pentru dezmăţul culinar ce va urma

Problema este că, pe lângă detoxifierea mult-visată, mulţi oameni se aleg cu o grămadă de kilograme în plus. Teoretic, în clipa în care ţii post şi elimini toate proteinele de origine animală, ar trebui să slăbeşti. În realitate, dacă postul constă în mormane de cartofi prăjiţi cu pâine sau în castroane cu fasole bătută cu multă ceapă călită, îngrăşatul e garantat. Aşa că, dacă vreţi să obţineţi rezultatul scontat, atenţie la ce combinaţii alimentare faceţi.

În plin Post al Paştelui, mulţi dintre cei care au renunţat temporar la proteinele animale, simt că hainele rămân parcă mai mici cu fiecare zi care trece. De vină se pare că ar fi chiar meniul mai sărăcăcios din această perioadă şi senzaţia continuă de foame.

Iar lista cu motivele pentru care greutatea scapă de sub control în timpul postului este mai lungă.

Din fericire, există câteva metode prin care organismul poate fi menţinut sănătos şi la o greutate dorită. Totul e să combinaţi cu grijă alimentele şi să nu săriţi peste micul dejun.

Pateurile din comerţ nu sunt într-adevăr cele mai fericite alegeri, însă cele preparate în casă sunt o soluţie delicioasă şi sănătoasă.

Şi pentru că există riscul de anemie, în timpul postului specialiştii recomandă consumul de fructe şi legume bogate în minerale.

La fel de sănătoase sunt şi fasolea, lintea şi năutul, consumate, însă, cu moderaţie. Iar pentru cei cărora le este poftă de ceva dulce, dovleacul copt este soluţia perfectă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Slăbești în post dacă mănânci cu cap