Antena Meniu Search
x

Special! Somnul te împlinește profesional

Cercetătorii britanici au ajuns la concluzia că îndeplinirea ţelurilor în viaţă este strâns legată şi de numărul de ore pe care le dormim pe noapte

Vezi și

Cercetătorii britanici au ajuns la concluzia că îndeplinirea ţelurilor în viaţă este strâns legată şi de numărul de ore pe care le dormim pe noapte

Potrivit studiului realizat de oamenii de ştiinţă din Marea Britanie, cei care dorm mai mult de 8 ore pe noapte s-au declarat mult mai împliniţi şi mai fericiţi comparativ cu persoanele care dorm câte 4-5 ore pe noapte.

Iar acest lucru este demonstrat de Iulian, un tânăr de 19 ani care debordează de optimism. Secretul lui? Nu pierde nopţile decât în situaţii excepţionale, este veşnic plin de energie, ceea ce îl face să creadă că anul acesta va reuşi ce şi-a propus.

Specialiştii noştri sunt de acord, de această dată, cu savanţii britanici. Dar nu doar ei aprobă studiul cercetătorilor occidentali.

Situaţia se schimbă în cazul celor care nu dorm destul, pentru că - din cauza oboselii - se pot simţi neîncrezători în forţele proprii şi pot deveni mai pesimişti. Apare o diferenţă între orele de somn de care ar avea nevoie femeile faţă de bărbaţi. Femeile, arată mai multe studii, au nevoie de ceva mai mult somn pentru că sunt mai predispuse depresiilor, mai predispuse unor boli în sensul acesta. În general, femeile au această orientare mai multi-tasking faţa de bărbaţi şi automat refacerea sau numărul orelor de somn ar trebui să fie ceva mai mare.

Aşadar, dacă până acum nu aţi reuşit să vă atingeţi toate obiectivele fixate, încercaţi să vă schimbaţi programul de somn. Nu o să vă reuşească de pe o zi pe alta, dar - dacă perseveraţi - veţi rămâne uimiţi de rezultate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Special! Somnul te împlinește profesional