Antena Meniu Search
x

Special! Spălarea părului fără șampon

Sunt persoane care nici nu concep să-şi mai spele părul cu şampon. Totuşi, ce folosesc? Apă caldă, bicarbonat de sodiu şi oţet din cidru de mere

Vezi și

Sunt persoane care nici nu concep să-şi mai spele părul cu şampon. Totuşi, ce folosesc? Apă caldă, bicarbonat de sodiu şi oţet din cidru de mere

Foarte mulţi oameni au declarat război produselor cosmetice tradiţionale. Prima dată, au eliminat orice conţine parabeni. Nu contează că majoritatea parabenilor sunt doar conservanţi, în absenţa cărora cremele sau loţiunile expiră în câteva zile. Au un nume urât - parabeni - deci trebuie să dispară. Mai nou, însă, cei care insistă să ducă cea mai sănătoasă viaţă din lume au eliminat şi şamponul. Doar are chimicale, nu?

"Noua metodă no-poo, aşa cum o numesc adepţii săi este bazată pe apa banală, bicarbonatul de sodiu şi oţetul din cidru de mere. Banala apă este ceva simplu, la îndemâna tuturor, este ok să o folosim mai călduţă pentru îndepărtarea uleiului de pe scalp şi de pe păr", spune Daniela Costea, hairstylist.

Una dintre marile susţinătoare ale curăţatului părului fără şampon este şi Sorana. "Aleg întotdeauna ideea naturistă, de a folosi lucruri cât mai naturale, de a scăpa de partea chimică din toate produsele pe care le folosim. Şi pentru că sunt una dintre acele persoane cu un scalp sensibil şi îmi place să am un păr frumos şi să nu devină dependent de produse chimice".

Însă ce legătură există între păr şi bicarbonatul de sodiu? Bicarbonatul de sodiu este emolient, scoate mirosurile neplăcute, este singurul produs dintre cele trei care face spumă. Ajută la îndepărtarea sebumului din păr, înlocuieşte soda din şamponul tradiţional, şamponul chimic.

Şi nici nu este greu de folosit. Primul pas este să clătim părul în profunzime cu o apă călduţă, după care urmează tratamentul propriu-zis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Special! Spălarea părului fără șampon