Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Special! Spanacul, sursa ta de sănătate

Spanacul este o minune a naturii atunci când vine vorba de sănătatea nostră. Aşa că primăvara este bine să-l consumăm cât mai des posibil. Şi nu gătit, ci crud, în salate

de Redactia Observator

la 17.03.2015 , 20:27

Spanacul este o minune a naturii atunci când vine vorba de sănătatea noastră. Aşa că primăvara este bine să-l cât mai des posibil. Şi nu gătit, ci crud, în salate. Nu o să faceţi muşchi de Popeye, dar veţi avea în farfurie o foarte bună sursă de fier şi vitamina K

Vitamina K este o sursă importantă în creşeterea oaselor. Fierul fără de care hemoglobina nu ar putea să se ducă la fiecare celulă în parte tot ceea ce înseamnă nutrienţi. În afară de fier şi vitamina K avem P, avem tot complexul de vitamine A, C, enzime şi fitonutrienţi.

Vezi și

Consumul de spanac proaspăt duce la ameliorarea unor afecţiuni precum: hipertensiunea arterială, tusea, avitaminoza, rahitismul, acneea şi anemia. Tot spanacul este plin de antioxidanţi, este activator al secreţiilor pancreatice şi previne cancerul.

Este bine să fie mâncat crud pentru că este plin de vitamine, minerale, antioxidanţi. Doar că nu toată lumea ştie să-l gătească. Aşa că Chef Cătălin Scărlătescu se pune pe treabă...

Nu pierde, în fiecare luni şi marţi, de la ora 20:30, "Hell's Kitchen - Iadul Bucătarilor", doar la Antena1!

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Special! Spanacul, sursa ta de sănătate