Special! Spanacul, sursa ta de sănătate
Spanacul este o minune a naturii atunci când vine vorba de sănătatea nostră. Aşa că primăvara este bine să-l consumăm cât mai des posibil. Şi nu gătit, ci crud, în salate
Spanacul este o minune a naturii atunci când vine vorba de sănătatea noastră. Aşa că primăvara este bine să-l cât mai des posibil. Şi nu gătit, ci crud, în salate. Nu o să faceţi muşchi de Popeye, dar veţi avea în farfurie o foarte bună sursă de fier şi vitamina K
Vitamina K este o sursă importantă în creşeterea oaselor. Fierul fără de care hemoglobina nu ar putea să se ducă la fiecare celulă în parte tot ceea ce înseamnă nutrienţi. În afară de fier şi vitamina K avem P, avem tot complexul de vitamine A, C, enzime şi fitonutrienţi.
Consumul de spanac proaspăt duce la ameliorarea unor afecţiuni precum: hipertensiunea arterială, tusea, avitaminoza, rahitismul, acneea şi anemia. Tot spanacul este plin de antioxidanţi, este activator al secreţiilor pancreatice şi previne cancerul.
Este bine să fie mâncat crud pentru că este plin de vitamine, minerale, antioxidanţi. Doar că nu toată lumea ştie să-l gătească. Aşa că Chef Cătălin Scărlătescu se pune pe treabă...
Nu pierde, în fiecare luni şi marţi, de la ora 20:30, "Hell's Kitchen - Iadul Bucătarilor", doar la Antena1!
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰