Antena Meniu Search
x

Telefonul inteligent, inamicul cuplului

Avem telefoane inteligente, cum le folosim? Depinde de la persoană la persoană. Unii îşi iau smartphone doar pentru că e la modă şi, mai mult decât să vorbească la el, nu fac

Vezi și

Avem telefoane inteligente, cum le folosim? Depinde de la persoană la persoană. Unii îşi iau smartphone doar pentru că e la modă şi, mai mult decât să vorbească la el, nu fac

Alţii îl folosesc pe post de ceas deşteptător, de meteorolog de serviciu şi de chioşc de ziare.

Cei mai pricepuţi îşi instalează pe telefonul deştept toate aplicaţiile posibile şi imposibile. În special, WhatsApp. Acesta este un fel de serviciu de mesagerie instantanee, mult mai atractivă decât tradiţionalele chat-uri. Scrii texte, trimiţi imagini şi ai la dispoziţie o grămadă de emoticoane. Din nefericire, există cazuri când WhatsApp-ul devine motiv de divorţ.

Telefoanele inteligente devin, uneori, inamicii cuplurilor! Mai ales din momentul în care a fost lansată aplicaţia WhatsApp, un serviciu de mesagerie instant, care permite nu doar transmiterea de texte, ci şi de fotografii sau filmuleţe. Au constatat-o avocaţii din Italia, care - analizând cazurile de divorţ din peninsulă - au remarcat că aproape jumătate dintre ele au fost cauzate de mesajele de pe WhatsApp. Problema nu este, însă, doar la italieni. Nici românii nu sunt chiar uşi de biserică.

Singurul avantaj al românilor este că mesajele de pe WhatsApp nu pot fi folosite ca probă în justiţie. Nici măcar mail-urile nu pot fi invocate ca motiv de divorţ, chiar dacă sunt cât se poate de explicite.

Românii au înlocuit aproape în totalitate clasicele sms-uri cu mesajele transmise prin WhatsApp.

Totuşi, e bine să deveniţi puţin mai vigilenţi în momentul în care aplicaţia vă anunţă partenerul că a primit un mesaj nou, iar acest lucru se întâmplă la ore absolut nejustificate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Telefonul inteligent, inamicul cuplului