Antena Meniu Search
x

Special! Televizorul, nociv pentru copii

Timpul îndelungat petrecut în faţa televizorului este asociat cu modificări nocive în structura creierului unui copil. Iar aceste modificări sunt cu atât mai profunde cu cât timpul de vizionare este mai lung, arată un studiu al japonezilor. Copiii fascinaţi de micul ecran au o „inteligenţă verbală" mai scăzută decât restul.

Vezi și

37 cei care au stat foarte mult timp la televizor, au petrecut foarte mult timp in fata televizorului, au probleme cu atentia, au probleme cu memoria. aceste capacitati sunt mai putin dezvoltate.

Numai ideea ca stau acolo si inregistreaza in subconstient tot ce vad, nu este in regula, mai ales ca emisiunile si desenele pt copii pe care le vedem acum la tv nu mi se par educative, spune specialistul.

Orele în faţa televizorului fură din timpul pe care altfel copiii l-ar petrece citind, practicând un sport sau interacţionând cu prietenii. Toate aceste activităţi dezvoltă mult mai mult capacităţile intelectuale ale copilului.

Parintii ar trebui sa se implice in jocuri active, sa se joace, sa le spuna povesti si sa-i acorde atentie. copilul trebuie sa interactioneze cu alti copii de varsta lui si evident cu restul familiei.Orice copil are nevoie de prieteni, are nevoie de prieteni, explică psihologul.

Deşi majoritatea adulţilor au un serviciu, iar pe lângă trebuie să facă cumpărături, să plătească facturi, să alerge cu copilul la grădiniţă sau şcoală şi înapoi, să gătească şi alte, şi alte treburi, specialiştii în pedagogie ne sfătuiesc să nu uităm de cei mici.

Şi nici să nu-i proptim în faţa televizorului ore în şir, doar ca să nu ne mai bată la cap.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Special! Televizorul, nociv pentru copii