Antena Meniu Search
x

Special! Voluntariatul micșorează taxele

Voluntariatul prinde tot mai mult teren peste tot în lume. Pentru încurajarea fenomenului, în multe state, voluntariatul este considerat chiar experienţă de muncă.

Vezi și

Voluntariatul prinde tot mai mult teren peste tot în lume. Pentru încurajarea fenomenului, în multe state, voluntariatul este considerat chiar experienţă de muncă. 

Neîncrederea socială este principalul factor al implicării reduse al oamenilor în societate, în activităţi sociale sau în activităţi de voluntariat.

Principala explicaţie dată asupra neîncrederii sociale ţine de nivelul general al inegalităţilor economice şi sociale. România, ca şi statele din jur se remarcă printr-un nivel relativ crescut al acestor inegalităţi

Atunci când pentru munca depusă, apar şi câteva recompense, lucrurile se schimbă. Pe asta s-a bazat şi un primar din Fanţa, care a iniţiat un program de voluntariat inedit. În schimbul a patru ore de muncă pe săptămână, primarul le garantează locuitorilor comunei pe care o conduce taxe şi impozite mai mici.

Cum era de aşteptat, banii fac diferenţa. Atunci când ei intră în joc, devenim brusc mai dispuşi să oferim ceva la schimb. Doar că nu asta este ideea voluntariatului.

Pentru a creşte nivelul încrederii sociale, încrederii între oameni, între semeni, ar fi bine ca în România să treacă o perioadă rezonabilă de timp de prosperitate economică, stabilitate politică şi socială

Altfel spus, rănile vechi se vindecă greu şi oricât de mult i-am admira pe cei care se implică în proiecte de voluntariat, încă ne vine greu să le urmăm exemplul.

Aşadar, speranţă există. Iar dacă alţii reuşesc să se mobilizeze pentru un scop nobil, cu voinţă şi implicare, am putea reuşi şi noi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Special! Voluntariatul micșorează taxele