Antena Meniu Search
x

Plină de specialiști IT, administrația din România e în topul rușinii la digitalizare

România se laudă cu cel mai bun Internet din lume, dar tot Romania este cea care plânge în topul ruşinii la indicele unei societăţi digitale. Robotizarea administraţiei publice şi renunţarea la birocraţie este planul prin care specialiştii IT, studenţi si antreprenori, vor să rezolve această problemă în următorii 10 ani.

de Redactia Observator

la 08.10.2019, 22:08

Vezi și

România se laudă cu cel mai bun Internet din lume, dar tot Romania este cea care plânge în topul ruşinii la indicele unei societăţi digitale. Robotizarea administraţiei publice şi renunţarea la birocraţie este planul prin care specialiştii IT, studenţi si antreprenori, vor să rezolve această problemă în următorii 10 ani. Proiectul Romania Tech Nation promite tinerilor încurajarea folosirii tehnologiei încă din clasele primare şi este susţinut de preşedintele României care trage un semnal de alarmă: Avem specialişti, dar nu ştim să profităm de ei!

Deşi au trecut două decenii de când digitalizarea administraţiei publice a fost declarată prioritate naţională, încă avem cea mai scăzută performanţă la acest capitol. Nu e însă exclus ca în viitor, roboţii să lucreze cot la cot cu şeful statului.

Potenţial există, pentru că românii se numără printre cei mai buni IT-işti din lume. Peste 145 de mii de profesionişti sunt angajaţi acum în industria care a ajuns la o valoare de 4,5 miliarde de euro - 6 la sută din produsul intern brut.

Paradoxal, deşi România se laudă cu primul loc la utilizarea reţelelor sociale în Uniunea Europeană şi cu cel mai bun Internet din lume, suntem pe ultimele locuri când vine vorba de digitalizare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Plină de specialiști IT, administrația din România e în topul rușinii la digitalizare