Antena Meniu Search
x

Video Spectacolul din sufragerie. Cum aranjezi masa de Crăciun pentru o seară de neuitat

Au mai rămas doar 9 zile până la Crăciun. 9 zile pe care le aşteptăm cu nerăbdare, dar şi cu o mulţime de întrebări. Cum o să fie? Vom pleca de acasă? Vin apropiaţii la noi? Suntem gazde sau musafiri? Oricum ar fi, Crăciunul rămâne cea mai îndrăgită sărbătoare şi toţi ne străduim să dăm un aer festiv locuinţei şi mai ales mesei în jurul căreia se strâng cei dragi. De aceea am întrebat specialiştii care sunt detaliile şi micile trucuri ce pot transforma o masă în familie într-una de sărbătoare.

de Redactia Observator

la 15.12.2020, 18:22

Vezi și
  • Chiar şi o masă mică, pentru două persoane, poate arăta spectaculos

Masa de Crăciun este o adevărată poveste chiar şi în starea de alertă. Prin obiecte decorative, aranjamente florale şi combinaţii de culori, putem aduce în propria sufragerie o masă aranjată după regulile de la un restaurant exclusivist.

Denisa Ştefan, antreprenor: Obiectele cu înălţime asigură o unitate mesei, într-un final. Farfuriile sunt joase, tacâmurile sunt plate, înălţimea o realizezi prin pahare şi prin aranjamentele florale puse în diverse vaze, accesorii. Între aranjamentele florale trebuie lăsat spaţiu, astfel încât să aibă loc bolurile cu mâncare.

Şi dacă sunteţi tentaţi să puneţi pe masă farfurii şi tacâmuri noi pentru sărbători, ar trebui să faceţi o alegere pe termen mediu şi lung, ca la final să fie şi profitabilă investiţia.

Denisa Ştefan, antreprenor: Vesela pe care o achiziţionează o persoană pentru acasă nu trebuie să fie doar pentru Crăciun, trebuie să se potrivească tot restul anului. Se poartă foarte mult în acest an tacâmurile stiletto, au capătul foarte subţiat, dau o eleganţă deosebită mesei şi se realizează un decor minunat. Sunt căutate tacâmurile colorate, sunt trei tipuri de culoare, auriu, cuprat şi negru, vorbim de texturi mate sau de texturi lucioase.

Cristiana Zgripcea, designer de interior: Având în vedere nuanţa pe care Panttone a ales-o pentru anul viitor şi anume galbenul, aş spune că elementul pe care l-aş aduce la nivelul decorului ar fi acest galben, care reflectă vitalitate, este o culoare solară, pozitivă la nivelul şerveţelelor, la nivelul elementelor decorative de tip lumânări, poate nişte mici statuete cu motive aurii şi nu neapărat galbene - noi am ales aici un aranajment în care lămâia este elementul galben, element natural.

Pentru cei care apreciază aranjamentele minimaliste, opţiunile sunt variate

Denisa Ştefan, antreprenor: Vorbim de veselă colorată, în orice culoare posibilă, noi aici avem albastru închis, griuri, vesela neagră mată se poartă în acest an, culori foarte puternice, precum indigo.

Chiar şi o masă mică, pentru două persoane, poate arăta spectaculos.

Cristiana Zgripcea, designer de interior: Să nu uităm culorile tradiţionale de Crăciun şi mi-a plăcut să le reamintesc pe toate, alb, roşu şi verde.

Cei care vor să obţină un rezultat altfel, pot renunţa la faţa de masă şi pot să aşeze sub farfurii şervete sau traverse din diverse materiale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Spectacolul din sufragerie. Cum aranjezi masa de Crăciun pentru o seară de neuitat