Antena Meniu Search
x

Spectacolul militarilor

3.000 de militari şi-au încheiat sărbătorile de Paşte într-o mobilizare de proporţii.Cea mai mare din ultimii ani. Exerciţiul face parte din planul de măsuri aprobat la summitul din Ţara Galilor şi este un antrenament comun al militarilor din ţările NATO

Vezi și

3.000 de militari şi-au încheiat sărbătorile de Paşte într-o mobilizare de proporţii. Cea mai mare din ultimii ani. Exerciţiul face parte din planul de măsuri aprobat la summitul din Ţara Galilor şi este un antrenament comun al militarilor din ţările NATO

Alarma s-a dat ieri la ora 18, iar militarii au avut la dispoziţie 2 ore ca să ajungă în unităţi. Şi alte 3, ca să se pregătească de drum.

Exerciţiul este unul amplu şi de durată. A început aseară, dar va dura până la sfârşitul lunii. Nu doar militarii au fost mobilizaţi, ci şi mijloacele tehnice de luptă.

1500 de militari români, 400 din Statele Unite, 170 din Marea Britanie şi un pluton din Republica Moldova participă la exerciţiu.

Exerciţiul multinaţional poartă numele "Wind Spring", în traducere- Vânt de primăvară. Scopul lui este să verifice gradul de pregătire al militarilor, al rapidităţii executării comenzilor şi al controlului pentru deplasarea forţelor din garnizoane în poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Spectacolul militarilor