Antena Meniu Search
x

Video Spitale publice din bani privaţi. Codin Maticiuc continuă renovarea etajului 7 al Spitalului Fundeni

Codin Maticiuc are noutăţi despre un proiect început de fapt acum patru ani. Codin a scris mult despre asta pe paginile de socializare, pe blog. Acela a fost practic momentul în care şi-a propus să înceapă lucrările de renovare la etajul 7 al Spitalului Fundeni, etaj unde se află secţia de Oncologie Pediatrică. Spitale publice din bani privați este proiectul la care Codin lucrează împreună cu alte nume din România şi prin care reuşeşte să facă ce statul nu poate. Spre exemplu, toţi banii strânşi din vânzarea cărţii scrise de Mihai Bendeac împreună cu mama lui, Emilia Bendeac, tot acolo merg.

de Redactia Observator

la 17.12.2020, 14:43

Vezi și
  • Codin Maticiuc continuă renovarea la etajul 7 al Spitalului Fundeni
  • Banii au fost strânşi prin intermediul diverselor donaţii

Codin Maticiuc continuă să lucreze pentru visul său, şi anume renovarea etajului 7 al Spitalului Fundeni. Cu ajutorul donaţiilor, acesta a reuşit să dea un exemplu statului român, prin lucrările începute la secţia de Oncologie Pediatrică.

Codin Maticiuc: Acum patru ani de zile, când am mers pentru prima dată în spitalul ăsta, nici nu mi-am imaginat vreodată că o să am curajul să încep. Iată că am început renovarea secţiei de hematologie pediatrică, de la etajul 7, de la Fundeni. Suntem la jumătatea proiectului, am terminat jumătate. Mutăm copiii, pentru că am făcut această operaţiune cu pacienţii acolo. Jumătate de secţie ne-a fost dată pentru renovare, jumătate este gata. Suntem în faza în care facem curăţenie. Toate aceste firme de curăţenie sunt voluntare. Trebuie să spunem şi că construim băi pentru fiecare salon. 

El doreşte să meargă mai departe şi cu alte proiecte, să vină în ajutorul şi altor pacienţi.

Codin Maticiuc: Prinzând curaj, văzând că lumea se alătură, lume precum Mihai Bendeac, faptul că am reuşit să aprob un număr de SMS, chestia asta cu etajul 7 a devenit - spitale publice din bani privaţi. Am curajul să spun că de aici merg mai departe. Probabil că următorul proiect este tot la etajul 7, secţia de Nefrologie Pediatrică. Îmi doresc să ajung la Craiova, am înţeles că sunt spitale care au nevoie de noi acolo. 

Model de urmat

Codin speră ca şi alte persoane să îi urmeze exemplul, inclusiv autorităţile din România. 

Codin Maticiuc: Îmi doresc să fiu un exemplu. Pot fi un exemplu pentru copii mei, pot fi un exemplu pentru alţi copii, pentru alţi tineri sau pentru alţi influenceri care ar putea să îmi ia exemplul. Şi cred că pot să fiu un exemplu şi pentru stat. 

Pentru cei care vor să ajute, procedura este extrem de simplă. 

Codin Maticiuc: Se poate da un SMS la 8845, cu textul FACEM, costul fiind doi euro pe lună. Ăsta este cel mai uşor mod de a contribui. Tot timpul afişez conturile fundaţiei, afişez faptul că cartea lui Mihai Bendeac care se află pe mai multe site-uri, o trimitem în toată lumea. Banii tot la acest proiect merg. 

Experienţa etajului 7 l-a făcut pe Codin să recalculeze motivele pentru care trebuie să fii fericit.

Codin Maticiuc: Am învăţat în primul rând că sunt fericit şi că nu trebuie să uit treaba asta şi încerc să spun asta tuturor. Cât timp aveţi sănătatea voastră şi a celor dragi vouă, alt motiv de nefericire nu există şi nu ar trebui să fie. Am văzut acolo copii care sunt veseli. Am învăţat un lucru că, câteodată, durerea părintelui poate fi chiar mai mare ca durerea copilului, a pacientului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Spitale publice din bani privaţi. Codin Maticiuc continuă renovarea etajului 7 al Spitalului Fundeni