Antena Meniu Search
x

EXCLUSIV! Spitalul de boli dermato-venerice din Bucuresti, un focar de infectii in mijlocul orasului

Din spitalul de boli dermato-venerice din Bucuresti au ramas doar bolile. Fiecare fiola de sange inseamna un microb. Spitalul s-a desfiintat, iar hotii de fier vechi l-au dezmembrat bucata cu bucata.

Vezi și

Autoritatile s-au facut ca uita de ceea ce era in laboratoare, iar hotii de fier sunt mesagerii perfecti ai bolilor venerice de tot felul.

Dupa ce unitatea medicala a fost inchisa, nimeni n-a verificat daca deseurile sanitare au fost ridicate. Acum, le gasesti peste tot. De la seringi si eprubete nefolosite, pana la fiole pline cu sange recoltat pentru analize sau sticle cu medicamente.

In podul fostei policlinicii a spitalului Scarlat Longhin sunt doar acte medicale si fiole pline cu diverse substante. Nici nu ai spune ca cineva a trecut pe aici pentru a curata. De exemplu, pe una dintre fiole scrie cat se poate de clar: BIOHAZARD.

Saltelele vechi, folosite de bolnavi, au ramas la locul lor. Cu tot cu microbii adunati in ani de zile. Nemiscate au ramas si materialele folosite la analize.

Pentru incredibila situatie nicio institutie a statului nu se simte responsabila. Ministerul Sanatatii i-a trimis pe reporterii Observator la Primaria Capitalei. Primaria la fostul manager al spitalului desfiintat, care a facut un contract din banii publici cu o firma de salubrizare, sa curete ce-a ramas printre ruine. La Directia de Sanatate Publica au fost plimbati de la centralista la secretara, de la secretara directorului la biroul de relatii cu publicul.

In vreme ce autoritatile ignora situatia, in plin centrul Bucurestilor o bomba biologica sta sa explodeze. In plus, cladirea de patrimoniu sta sa cada dupa ce hotii au scos luni in sir fierul vechi dintre betoane.

Dupa ce terenul si cladirea spitalului au fost retrocedate in 2007, cautatorii de fier vechi au facut ravagii.

Politia Locala a prins si a amendat in ultimul an zeci de oameni care furau fierul vechi din structura fostului spital. Sapte doar in ultimele doua saptamani. E singura masura luata de o autoritate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » EXCLUSIV! Spitalul de boli dermato-venerice din Bucuresti, un focar de infectii in mijlocul orasului