Antena Meniu Search
x

Spitalul din Craiova e ca un lagăr

Cel mai mare centru medical din Oltenia arată ca un ghetou. Reporterii Observator au găsit acolo pacienţi cărora noaptea le intră gândaci în urechi. Spitalul e plin de mucegai, mobilierul e vechi de peste 40 de ani

Vezi și

Cel mai mare centru medical din Oltenia arată ca un ghetou. Reporterii Observator au găsit acolo pacienţi cărora noaptea le intră gândaci în urechi. Spitalul e plin de mucegai, mobilierul e vechi de peste 40 de ani

Medicii sunt condamnaţi să trateze bolnavii în condiţii care i-ar speria şi pe cei din Lumea a Treia. E ca un lagăr de exterminare. Nepăsarea de la nivel înalt şi lipsa banilor au dus la această situaţie. Managerul încearcă să cârpească găurile vechi de 40 de ani cu ajutorul deţinuţilor din Craiova.

În fiecare lună, în spitalul-ruină, sute de bolnavi îşi aşteaptă vindecarea. Cei mai mulţi îşi pun speranţa doar în Cel de Sus şi se roagă ca la externare să nu iasă mai bolnavi decât au intrat. Doctorii şi asistentele s-au obişnuit să lucreze în condiţii de ghetou, aşa că priveliştea li se pare normală.

Dar aproape tot spitalul arată ca după război. În băi nu poţi intra pentru că duşurile nu funcţionează, iar chiuvetele lipsesc cu desăvârşire. Culmea este că spitalul a avut, teoretic, bani pentru lucrări de renovare. Pentru ca spitalul să capete o altă faţă, trebuie, mai întâi, consolidat din temelii. Chiar dacă, potrivit expertizei, spitalul riscă să cadă doar la un cutremur de peste 9 grade. O lucrare amplă care ar costa peste 15 milioane de euro. Cum bani nu sunt, iar proiectul pentru obţinerea de fonduri europene este încă pe masa consiliului judeţean, managerul repară ce poate, cum poate.

Situaţia din Craiova NU e o excepţie. Cele mai multe dintre spitalele din ţară arată ca după război. Iar autorităţile locale - primării şi consilii judeţene, care le-au preluat, nici măcar nu se obosesc să scrie proiecte pentru fondurile europene care aşteaptă să schimbe faţa Sănătăţii româneşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Spitalul din Craiova e ca un lagăr