Antena Meniu Search
x

Spray-urile pentru urechi şi aspiratoarele minune ne pot lăsa fără auz

Credem că ne facem un bine, dar avem toate şansele să ajungem la spital cu timpanul perforat.

Vezi și

Spray-urile pentru urechi şi aspiratoarele minune, folosite cu beţişoare de curăţare din belşug atrag atenţia medicilor specialişti.  Tot mai mulţi români ajung la spital cu otite grave şi chiar fisuri ale timpanului, în timp ce rafturile farmaciilor abundă de produse pe care vânzătorii le recomandă cu încredere.

Luăm spray-ul, îl folosim după indicaţii şi finisăm cu ajutorul unui beţişor până când suntem siguri că nu a rămas nimic. Ceea ce pare un sfat numai bun ca să ne scape de o ureche înfundată ar putea fi primul pas către spital. Motivul: soluţiile de curăţat, împreună cu beţişoarele sunt o combinaţie fatală pentru ureche.

Primele semne că banalul obicei de a necurăţa urechile nu e deloc sănătos sunt durerile, la început uşoare, senzaţiile de căldură şi usturimea. Odată inflamată urechea şi blocat timpanul, orice beţişor sau soluţie diminuează auzul.

Deşi promit o curăţare fără consecinţe a canalului extern al urechii, sprayurile nu fac altceva decât să transforme surplusul de cerumen într-un lichid care se depune pe timpan. De acolo este greu de îndepărat, dar şi riscant. Chiar şi pentru specialişti.

Trei din zece pacienţi cu leziuni de timpan îşi provoacă singuri această afecţiune, cu ajutorul produselor pentru igienă din comerţ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Spray-urile pentru urechi şi aspiratoarele minune ne pot lăsa fără auz