Antena Meniu Search
x

Stangacii, din ce in ce mai multi in scolile din Romania

Stangacii nu mai sunt o raritate in scolile din Romania! Estimarile arata ca aproape un sfert dintre elevi scriu cu mana stanga

Vezi și

Avem din ce in ce mai multi copii stangaci. Mai bine de un sfert dintre copiii dintr-o clasa nu pot scrie cu mana dreapta. Pana acum cativa ani, in fiecare clasa era cel mult un elev stangaci. Si, dascalii incercau cu orice pret sa-i modifice obiceiul. Acum, stangacii trebuie incurajati.

Unii elevi stangaci cred ca e o mostenire, altii au inceput sa scrie cu stanga din ambitie. De fapt, stangacii sunt coordonati predominant de emisfera dreapta a creierului, responsabila de orientarea in spatiu, de imaginatie si creativitate. Insa specialistii recomanda ca toti copiii sa faca exercitii cu ambele maini. “In momentul in care ne stimulam in egala masura ambele emisfere lucrand cu ambele maini, in momentul acela avem niste copii viitori adulti mult mai constienti de ei, mult mai ancorati in realitate”, a explicat psihologul Jeni Chiriac.

Dar, realitatea nu-i ajuta prea tare cand vine vorba despre lucruri practice. Lumea e gandita pentru dreptaci: felul in care se deschid si inchid usile, cum sunt concepute instrumentele muzicale sau foarfeca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Stangacii, din ce in ce mai multi in scolile din Romania