Antena Meniu Search
x

Starea de alertă, etapa care ne aduce cu un pas mai aproape de normalitate

Mai sunt doar 11 zile până intrăm în stare de alertă. Vom mai avea măsuri impuse, însă sub ce formă şi ce presupune mai exact starea de alertă vedem în materialul următor.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 04.05.2020, 20:13

Vezi și
  • În starea de alertă nu se mai pot da ordonanțe militare.
  • Întâlnirile în grupuri mai mari de trei persoane, în continuare interzise.

Starea de alertă este etapa care ne duce cu un pas mai aproape de normalitate. Însă nu renunţăm la precauţii.

În timpul stării de alertă nu mai pot fi date ordonanţe militare, aşa cum eram obişnuiţi în timpul stării de urgenţă, dar asta nu înseamnă că nu se pot aplica în continuare amenzi pentru nerespectarea măsurilor. Pentru că, inclusiv în timpul stării de alertă, se pot menţine restricţii, inclusiv privind libera circulaţie.

De exemplu, nu vom ieşi din localitate decât dacă mergem la serviciu sau avem urgenţe medicale. Vor fi interzise, în continuare, întânirile în grupuri mai mari de trei, la fel ca în timpul stării de urgenţă. 

Restricţiile nu se vor ridica în localităţile carantinate. Şi, aşa cum am fost anunţaţi, vom purta mască de protecţie în spaţii închise. Următoarele măsuri de relaxare, dacă cifrele nu vor creşte, vor fi la începutul verii. Deciziile la nivel naţional le ia tot Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă condus de ministrul de Interne.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Starea de alertă, etapa care ne aduce cu un pas mai aproape de normalitate