Antena Meniu Search
x

Stare de URGENŢĂ MEDICALĂ în România! Zeci de oameni au fost INFECTAŢI cu virusul West Nile!

Direcţia de Sănătate Publică a emis o alertă medicală în România după confirmarea a zeci de cazuri de oameni infectaţi cu virusul West Nile. Având în vedere faptul că boala se poate transmite de la om la om prin sângele transfuzat, sângele donat este testat suplimentar, iar cei care prezină înţepături pe corp nu sunt lăsaţi să doneze.

Direcţia de Sănătate Publică a emis o alertă medicală în România după confirmarea a zeci de cazuri de oameni infectaţi cu virusul West Nile.

Având în vedere faptul că boala se poate transmite de la om la om prin sângele transfuzat, sângele donat este testat suplimentar, iar cei care prezină înţepături pe corp nu sunt lăsaţi să doneze.

Potrivit primelor informaţii, 22 de persoane au fost confirmate cu virusul West Nile.

Pentru prevenirea infecţiei cu virus West Nile se recomandă următoarele măsuri generale:

Pe acelaşi subiect

- Împiedicarea dezvoltării habitatelor de ţânţari: intreţinerea salubră a subsolurilor, vegetaţiei din gospodărie, adăposturilor de animale, depozitarea corespunzătoare a deşeurilor şi evacuarea ritmică a acestora în spaţii special amenajate, îndepărtarea posibilelor obiecte de retenţie a apei de ploaie.

- Împiedicarea accesului în locuinţe a tânţarilor: asigurarea cu site la ferestre, utilizarea de substanţe repelente ( substanţe care să îndepărteze vectorii ).

- Utilizarea de substanţe insecticide în spaţiile în care sunt prezenţi ţânţarii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Stare de URGENŢĂ MEDICALĂ în România! Zeci de oameni au fost INFECTAŢI cu virusul West Nile!