Antena Meniu Search
x
LIVE

România ar putea intra din nou în starea de urgență. Directorul INSP atrage atenția asupra relaxării din 15 mai

Directorul Institutului Național de Sănătate Publică trage un semnal de alarmă cu privire la măsurile de relaxare care vor intra în vigoare după 15 mai și spune că numărul infecțiilor cu coronavirus ar putea crește din nou și că România s-ar putea întoarce la starea de urgență.

De Redactia Observator la 10.05.2020, 16:46
Relaxarea din 15 mai ar putea trimite România într-o nouă stare de urgență
Relaxarea din 15 mai ar putea trimite România într-o nouă stare de urgență - Profimedia Images
  • România s-ar putea întoarce la starea de urgență
  • Numărul de îmbolnăviri este posibil să crească după 15 mai, pe fondul relaxării

Într-un interviu acordat Mediafax, dr. Simona Pârvu afirmă că numărul infecțiilor ar putea crește odată cu relaxarea restricțiilor, iar România s-ar putea întoarce la starea de urgenţă, în funcţie de numărul de infecţii şi de formele grave ale bolii care vor fi înregistrate în perioada următoare.

Numărul de îmbolnăviri este posibil să crească, important este să limităm cât mai mult numărul de cazuri. Evaluarea situaţiilor care vor fi după 15 mai se va realiza săptămânal astfel încât să putem să decidem ce măsuri vor fi luate în continure, dacă se vor deschide alte activităţi sau dacă se vor închide unele dintre ele”, a declarat dr. Simona Pârvu.

Citește și:

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a publicat ieri un set de recomandări pentru perioada care urmează datei de 15 mai și ieșirii din starea de urgență. 

„Aceste recomandări vor fi preluate de entităţile cu responsabilităţi de reglementare, în vederea elaborării unor norme legale, a unor acte normative care să impună aplicarea acestor măsuri furnizorilor de servicii, instituţiilor şi operatorilor economici. Ministerele vor fundamenta în baza documentelor pe care noi le elaborăm actele normative, normele care vor fi puse în aplicare de operatorii care vor oferi serviciile respective”, a mai spus Pârvu.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » România ar putea intra din nou în starea de urgență. Directorul INSP atrage atenția asupra relaxării din 15 mai