Antena Meniu Search
x

Statistică îngrijorătoare! 40 de copii sunt abuzaţi în fiecare zi, chiar de părinţi

În jur de 40 de copii sunt neglijaţi, abuzaţi sau exploataţi în fiecare zi, chiar de proprii părinţi. Alţi doi sunt abandonaţi, tot zilnic, în spitale

Vezi și

În jur de 40 de copii sunt neglijaţi, abuzaţi sau exploataţi în fiecare zi, chiar de proprii părinţi. Alţi doi sunt abandonaţi, tot zilnic, în spitale

Ea este Maria. Nu e numele ei adevărat, dar e cel prin care statul o protejează chiar de cei care i-au dat viaţă. Avea doar şase luni când a ajuns a spital. Era ora două noaptea când vecinii din Bucureşti ai părinţilor au sunat la 112. Din casa fetiţei se auzeau ţipete şi urlete. Mam şi tatăl, amândoi ameţiţi de prea mult alcool, îşi maltratau copiii.

De o lună, fetiţa a ajuns în grija statului. A luat în greutate şi aşteaptă ca un judecător să îi decidă viitorul. Alţi 1.200 de minori au ajuns în primele şase luni ale anului în plasament de urgenţă. În total, peste 6.700 de copii au fost abuzaţi.

Nu toată lumea raportează. Unora nu le pasă, alţii nu ştiu, alţii nu au timp să raporteze despre un copil care nu este al lor.

În alt colţ de ţară, la Baia Mare, Roberta, de un an şi cinci luni, şi frăţiorul ei de două luni, Ramon, au ajuns în grija medicilor după ce mama i-a uitat la un sărman, iar el i-a adus în parcarea Spitalului Judeţean din Baia Mare. Ca să-i salveze. Erau bolnavi şi plini de răni.

Autorităţile au identificat mama şi aşteaptă finalizarea anchetei sociale. Copiii au mari şanse să rămână în grija statului.

Mai bine de jumătate dintre cazurile de copii abuzaţi sunt în mediul rural. Peste 90% dintre ele au loc, însă, chiar în sânul familiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Statistică îngrijorătoare! 40 de copii sunt abuzaţi în fiecare zi, chiar de părinţi