Video

Stațiunile de la munte, pline de turiști

De Alex Prunean.
Publicat: 17.01.2021, 16:24.
Actualizat: 17.01.2021, 16:25

Este iarnă, este sfârşit de weekend, dar stratul proapăt de zăpadă i-a convins pe mulţi să-şi prelungească zilele libere. Nu doar celebrele staţiuni de pe Valea Prahovei sunt pline, ci românii încep să descopere şi pârtiile mai puţin cunoscute.

Turiştii au început să vină continuu la Băişoara, a început să se aglomereze cât de cât, având în vedere că există şi zăpadă naturală şi artificială.

Temperaturile sunt ceva mai scăzute, sunt -9 grade în acest moment, dar absolut nimeni nu s-a plâns de frig, pentru că există aici activităţi pentru toate vâstele, se schiază pe trei din cele cinci pârtii ale resortului.

La telescaun se stă puţin la rând, dar lucurile merg destul de repede. Cei care nu vor să schieze pot închiria o sanie, există pârtii şi pentru săniuş.

Pot face chiar o plimbare cu o sanie trasă de cai. Cei cărora le plac plimbările, pot să pornească într-o drumeţie, cea mai scurtă durează 15 minute până pe vârful Buscat, însă peisajele sunt superbe.

Odată ajunşi acolo, pot să aibă noroc să vadă şi crestele Făgăraşilor, fiind la o altitudine de 1600 m.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.