Antena Meniu Search
x

Statuia lui Decebal de la Clisura Dunării, luminată după lăsarea nopții

Cea mai mare sculptură în piatră din Europa, chipul lui Decebal care veghează Clisura Dunării, se vede acum de departe şi noaptea.

de Redactia Observator

la 05.05.2019, 01:26

Vezi și

Cea mai mare sculptură în piatră din Europa, chipul lui Decebal care veghează Clisura Dunării, se vede acum de departe şi noaptea. Vineri seară, basorelieful gigantic a fost luminat, iar turiştii care vor veni de acum înainte în zonă, după lăsarea întunericului, îl vor putea admira în toată splendoarea.

Luminată în culorile drapelului naţional, cea mai înaltă statuie în piatră din Europa stă de veghe pe Clisura Dunării.

Sistemul pentru iluminatul basoreliefului din Clisura Dunării a fost o investiţie de 240 de mii de lei. Turiştii care vor veni de acum înainte pe navele de croazieră, după lăsarea serii, vor putea admira basorelieful în toată splendoarea lui. Cu toate acestea, nici chipul lui Decebal şi nici Clisura Dunării nu se află în clipul de promovare al României.

Acum ne este foarte dificil să cuprindem toate atracţiile turistice într-un clip de 3 minute. Aşa au gândit regizorii acelui clip.

Aflată la 20 de kilometri de oraşul Orşova, sculptura impresionantă este încadrată într-un peisaj de vis, unde frumuseţea naturii, rămasă neatinsă de sute de ani, îi încântă pe toţi cei trec prin Cazanele Dunării.

Chipul lui Decebal a fost realizat de 12 sculptori-alpiniști care au lucrat timp de 10 ani, din 1994 până în 2004.

Monumentul are o înălţime de 55 de metri şi 25 de metri lăţime. Este cu doar şase metri mai mică decât Statuia Libertăţii, dar cu opt metri mai înaltă decât monumentul lui Hristos din Rio de Janeiro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Statuia lui Decebal de la Clisura Dunării, luminată după lăsarea nopții