Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Statul nu-i aude pe copiii surzi

Doi copii dintr-o mie se nasc cu probleme de auz. Cei mai mulţi au nevoie de un implant cohlear. Altfel lumea ar rămâne tăcută

de Redactia Observator

la 03.07.2014 , 20:02

Doi copii dintr-o mie se nasc cu probleme de auz. Cei mai mulţi au nevoie de un implant cohlear. Altfel lumea ar rămâne tăcută

Larisa încearcă în zadar să îşi facă surorile să cânte cu ea. Iasmina are cinci ani şi doar cu o proteză auditivă reuşeşte să audă sunetele. Încă nu le cunoaşte şi este lipsită de repere.

Mama a descoperit problema fetei mijlocii din întâmplare. Când s-a dus la doctor cu Briana. Într-o singură zi, a aflat că are doi copii surzi. Femeia vrea ca fetele ei să trăiască într-o lume normală. Aşa că şi-a înscris fetele în programul naţional de tratament al surdităţii. Briana are nevoie rapid de implant cohlear la ambele urechi.

Vezi și

Dar banii de la stat nu ajung pentru toţi copii care au probleme de auz. Bugetul din acest an acoperă 112 implanturi. Banii se împart în prima parte a anului la cele opt spitale din program.

Doi copii dintr-o mie se nasc cu probleme de auz. Puţini sunt părinţii care îşi dau seama de asta, fără ajutorul medicilor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Statul nu-i aude pe copiii surzi