Antena Meniu Search
x

Statul refuză să ajute un copilaş de 2 ani

Un copil are jumătate de inimă. Statul a pus ochii pe acestă jumătate. Şi trimite la moarte, cu bună ştiinţă, un copilaş de doi ani. A fost operat pe cord de două ori în Italia.

Vezi și

 Comisia i-a schimbat gradul de handicap din grav în accentuat, pe motiv că familia are o situaţie materială bună. Băiatul nu mai are dreptul la asistent personal.

Reprezentanţii comisiei subordonată consiliului judeţean Prahova spun că au respectat legea. Între timp părinţii fac controale în Italia şi au nevoie de bani pentru medicamente.

Aşa era Octavian la trei săptămâni de viaţă. Prins între aparatele care-l ajutau să respire. S-a născut cu o jumătate de inimă. Nici ginecologul mamei, nici primul cardiolog nu au remarcat că are o problemă.

Copilului i s-a făcut rău, iar părinţii l-au dus la spitalul Marie Curie din Capitală. Acolo au aflat că viaţa propriul copil atârnă de un fir de aţă.

Cu formularul E 112 au reuşit să plece în Italia. Medicul Cătălin Cârstoveanu l-a ajutat pe Octavian să respire, în timpul zborului. Deşi fragilă, jumătatea de inimă l-a ţinut în viaţă. Ca prin miracol. Au urmat două operaţii grele, pe cord deschis.

De curând părinţii au aflat că Octavian NU mai are dreptul la asistent personal. Gradul grav de handicap a fost acum schimbat într-unul "accentuat". Tatăl lui Octavian renunţase la serviciu ca să-i fie aproape. Acum a pierdut şi indemnizaţia de 600 de lei, pe care o primea de la stat ca asistent personal.

Reprezentanţii Comisiei din Prahova au luat în calcul situaţia financiară a familiei şi faptul că Octavian pare un copil obişnuit. Pare, chiar dacă oboseşte repede şi face mereu tratament. Pentru ei, dacă nu este imobilizat, poate fi considerat normal.

Reprezentanţii comisiei subordonată consiliului judeţean Prahova spun că sunt acoperiţi de lege. Şi că nu pot judeca cu sufletul când e vorba de un copil care are doar jumătate de inimă. Octavian face controale periodice în Italia.

Părinţii lui Octavian vor merge în instanţă şi speră ca magistraţii să facă dreptate. Cu legea şi cu inima.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Statul refuză să ajute un copilaş de 2 ani