Antena Meniu Search
x

Statul trebuie sa-i inapoieze aurul Marioarei Zavoranu, confiscat pe vremea comunistilor

Ceasul lui Nicolae Ceausescu va ticai la mana Marioarei Zavoranu. In cealalta mana, doamna Marioara va avea 150 de grame de aur. Statul trebuie sa-i inapoieze bijuteriile si obiectele care i-au fost confiscate pe vremea comunistilor

Vezi și

Instanta a decis ca Banca Nationala a Romaniei sa-i inapoieze bunurile. De cativa ani, Marioara Zavoranu, mama cunoscutei vedete de televiziune Oana Zavoranu, se lupta cu statul sa-si ia inapoi aurul pe care i l-au confiscat comunistii. Ar fi vorba despre doua ceasuri de aur, trei coliere, mai multe lantisoare, sase pandantive, cateva bratari si inele a caror valoare nu e deloc de neglijat.

“E vorba de bijuterii in valoare de, zic eu, 50-60 de mii de euro. E o suma importanta, mai ales acum ca suntem in criza”, spune Marioara Zavoranu.

Printre ele si un ceas care i-ar fi apartinut lui Nicolae Ceausescu. Acesta ar fi fost confiscat de comunisti, alaturi de celelalte bijuterii, in 1984, din casa fostului sot.

Multe dintre ele ar putea ajunge inapoi la Marioara Zavoranu, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti. Cum, urmeaza sa decida Banca Nationala, care va trebui mai intai sa caute in visterie bijuteriile revendicate.

Decizia nu este, insa, definitiva si poate fi atacata. Anul trecut, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a respins cererea de restituire a bijuteriilor, dar Marioara Zavoranu a facut apel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Statul trebuie sa-i inapoieze aurul Marioarei Zavoranu, confiscat pe vremea comunistilor