Antena Meniu Search
x

Video Stimulentul de inserţie va fi acordat şi mamelor care nu revin la muncă imediat după concediul de maternitate. Ce condiţii trebuie să îndeplinească

Începând de azi, stimulentul de inserţie va fi acordat şi celor care au terminat concediul de creştere a copilului şi nu au revenit la muncă, dacă aceştia vor realiza venituri oricând în intervalul vârstei de 2 şi 3 ani a copilului.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 19.05.2021, 14:40

Vezi și

Până acum, stimulentul se acorda doar părinţilor care realizau venituri impozabile cu minimum 60 de zile înainte de împlinirea vârstei de 2 ani a copilului. Şi valoarea stimulentului de inserţie a fost modificată. 

Stimulentul de 650 de lei pe lună va fi acordat părinţilor care revin în câmpul muncii oricând între perioada de 6 luni şi 2 ani şi 11 luni a copilului, respectiv 1 an şi 3 ani şi 11 luni în cazul celui cu dizabilităţi. Stimulentul va fi acordat până la vârsta de 3 ani, respectiv 4 ani a copilului cu dizabilităţi.

O altă modificare apare pentru cei care vor să se întoarcă la muncă înainte de împlinirea a 6 luni a celui mic, sau 1 an în cazul celui cu dizabilităţi. În acest caz, valoarea stimulentului de inserţie este de 1.500 de lei pe lună, până la vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani a copilului. Iar apoi stimulentul scade la 650 de lei pe lună până la vârsta de 3 ani, respectiv 4 ani dacă cel mic are dizabilităţi.

Un alt avantaj al modificărilor aduse este faptul că părinţii care primesc stimulent de inserţie şi rămân fără loc de muncă, nu mai pierd stimulentul de inserţie, aşa cum era înainte. Acesta va fi suspendat până când părintele va realiza din nou venituri impozabile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Stimulentul de inserţie va fi acordat şi mamelor care nu revin la muncă imediat după concediul de maternitate. Ce condiţii trebuie să îndeplinească