Antena Meniu Search
x

Accesul în ștrandurile din Iași, doar cu programare prealabilă

Pandemia a schimbat şi modul în care mergem să ne relaxam la ştrand. Şi asta nu pentru că oamenii nu ar mai fi dornici să stea la soare, ci pentru că normele de siguranţă au schimbat modul în care pot face plaja. Aşa se face că, la Iaşi, de exemplu, amatorii bronzului nu vor putea sta la soare fără programare. Ca să nu se înghesuie pe mal sau în apă, ieşenii trebuie să sune şi să-şi rezerve locul, iar la sosire să-şi lase datele de contact.

de Redactia Observator

la 19.06.2020, 17:39

Vezi și
  • Noi reguli la ștrandurile din Iași
  • Cei dornici de relaxare, nevoiți să-și lase datele de contact

Cele 3 ştranduri descoperite din subordinea primăriei Iaşi s-au deschis astăzi, dar autorităţile vor să se asigure că pasionaţii de înot pleacă sănătoşi acasă. Aşa că prima măsură luată a fost distanţarea socială.

12 metri este suprafaţa de apă destinată fiecărui vizitator al ştrandului. Reguli sunt şi pentru angajaţi. Aceştia trebuie să poarte măşti de protecţie şi să dezinfecteze după fiecare client.

Pe lângă regulile valabile peste tot în ţară, la Iaşi mai este una: cei care vor să intre la ştrand trebuie să sune şi să-şi rezerve locul. În prima zi, însă, autorităţile au făcut o excepţie. 

Numerele unde îşi pot rezerva locul pot fi găsite pe paginile de socializare ale Primăriei din Iaşi, dar şi pe cele ale ştrandurilor.

Tot pentru a evita aglomeraţia, cei care vin 3 zile consecutiv la ştrand sunt obligaţi să ia şi o pauză. Accesul la ştrand costă 16 lei pentru un adult şi 8 lei pentru copiii sub 10 ani, pensionari şi studenţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Accesul în ștrandurile din Iași, doar cu programare prealabilă