Antena Meniu Search
x

Strategie pentru controlul infecțiilor apărute în spitale

La două luni după dezastrul #Colectiv, zeci de părinţi sunt încercaţi de durere şi revoltă. Copiii lor au scăpat din Infern, dar au murit din cauza infecţiilor din spitale. O realitate pe care au recunoscut-o mai întâi medicii şi apoi şi şefii din Sănătate

Vezi și

 La două luni după dezastrul #Colectiv, zeci de părinţi sunt încercaţi de durere şi revoltă. Copiii lor au scăpat din Infern, dar au murit din cauza infecţiilor din spitale. O realitate pe care au recunoscut-o mai întâi medicii şi apoi şi şefii din Sănătate. Ultimul raport al ministerului scoate la iveală o situaţie alarmantă. Bacteriile fatale sunt prezente în mai toate spitalele şi ce e mai grav, în multe din centrele medicale, germenii nu pot fi nici măcar depistaţi. Oficialii din Sănătate lucrează la o strategie pentru controlul infecţiilor ucigaşe.

Medicii au luptat cu bacteriile. Au făcut-o, însă, aproape cu mâinile goale. Spitalele noastre nu erau şi nu sun pregătite pentru aşa ceva.

În multe spitale din Capitală e mai rău decât în cele din Lumea a Treia. Surprinsă cu o cameră ascunsă, realitatea e cruntă. De ea s-au izbit şi răniţii din Colectiv.

Părinţii tinerilor morţi au sperat până în ultima clipă. Pentru unii dintre ei speranţa a fost curmată brusc de infecţii.

Iar becteriile sunt peste tot. Chiar Ministerul Sănătăţii a spus-o după ce a controlat toate spitalele în care au fost răniţii din Colectiv.

Mai grav e că o parte dintre spitalele controlate de Ministerul Sănătăţii, nu pot monitoriza la sânge infecţiile. Unele au laboratoare de microbiologie, însă nu au personal suficient care să muncească în ele. Altele, n-au laboratoare deloc şi lasă infecţiile în mâinile unor privaţi.

Ministerul Sănătăţii promite acum o Strategie Naţională pentru controlul Infecţiilor nosocomiale, prin care se doreşte monitorizarea şi declararea corectă a existenţei germenilor letali

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Strategie pentru controlul infecțiilor apărute în spitale