Antena Meniu Search
x

Serialul-fenomen care se filmează în România închide circulaţia pe mai multe străzi

Creatorul serialelor "Mad Men" şi Clanul Soprano filmează la Constanţa o poveste care a fascinat lumea: destinul tragic al dinastiei Romanov.

Vezi și

Creatorul serialelor "Mad Men" şi Clanul Soprano filmează la Constanţa o poveste care a fascinat lumea: destinul tragic al dinastiei Romanov.

Ca să semene cât mai mult cu portul rusesc Vladivostok, acolo unde, în anii 90, ajung paşii urmaşilor dinastiei Romanov, în Constanţa au apărut, pentru câteva zile, nume de străzi şi magazine scrise în afabetul chirilic. 

Câteva străzi au fost închise circulaţie, iar pe noul platou se fac ultimele pregătiri. A fost aduse şi decorurile -  nămeţi din pânză şi maşini ruseşti vechi. 

The Romanoffs, Romanovii, are toate şansele să fie un serial-fenomen. E scris, regizat şi produs de creatorul serialelor „Mad Men" şi „Clanul Soprano". 

Matthew Weiner mizează pe fascinaţia din jurul familiei ultimului Împărat al Rusiei. 

Lavinia Dumitraşcu, istoric: "Romanovii au fost cea de-a doua dinastie a Rusiei, Rurik se numea prima, Tarul Nicolae, sotia sa si cei 5 copii, dintre care Alexei un baiat, au fost efectiv impuscati si fotografiati inainte tragic tocmai pentru a se lamuri lumea ca au fost impuscati si au fost ingropati claie peste gramada ca sa zic asa."

Cea mai mare dintre fiice avea 22 de ani, iar băiatul, Alexei, 14. Au fost executaţi de bolşevici din ordinul lui Lenin, în noaptea dintre 17 şi 18 iulie 1918, într-o casă din Ekaterinburg. Execuţia a dat naştere la o serie de legende, mai cu seamă în cazul Anastasiei. 

Şi noul serial care va fi lansat în această primăvară descrie povestea unor personaje care se cred descedenţii dinastiei imperiale. Scenele filmate la noi apar abia în episodul şapte. 

Ţarul Nicolae al doilea a ajuns în realitate la Constanţa în 1914, la invitaţia lui Carol I. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Serialul-fenomen care se filmează în România închide circulaţia pe mai multe străzi