Antena Meniu Search
x

Studenții vor fi plătiți în internship! Patronii vor fi obligaţi să le facă şi un program special

Până acum, tinerii care făceau internship pe perioada facultăţii se alegeau doar cu experienţă! În curând, vor obţine nu doar cunoştinţe suplimentare în domeniul în care vor să lucreze, dar şi bani.

Vezi și

Până acum, tinerii care făceau internship pe perioada facultăţii se alegeau doar cu experienţă! În curând, vor obţine nu doar cunoştinţe suplimentare în domeniul în care vor să lucreze, dar şi bani. Potrivit legii, multinaţionalele şi instituţiile unde tinerii sunt interni trebuie să le ofere minimum jumătate din salariu mediu brut pe economie. În plus, patronii vor fi obligaţi să le facă un program special.

În curând, toţi patronii care organizează internshipuri pentru tineri cu vârstă de peste 16 ani, vor fi obligaţi să îi şi plătească: cu minimum 720 de lei brut. Pot lucra maximum 6 ore pe zi, timp de 6 luni pe an.

De altfel, companiile mari şi multinaţionalele deja desfăşoară de ani buni programe de traineeship şi internship, în urma cărora sute de studenţi s-au angajat în domeniile în care au făcut practică.

Îi privim mai mult din punct de vedere ar capabilităţilor de management: capabilităţi de leadership, capacitate de sinteză, de a lua decizii!

Legea va intra în vigoare de pe 18 august. Până atunci, autorităţile trebuie să adopte modelul de contract de internship şi modelul de certificat ce va fi dat internului la finalul stagiului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Studenții vor fi plătiți în internship! Patronii vor fi obligaţi să le facă şi un program special