Antena Meniu Search
x

Video Studiu: Persoanele care au un câine sau o pisică sunt mai fericiţi şi pot fi scutiţi de boli

Ştiaţi că animalele de companie ne pot prelungi viaţa? Este dovedit ştiinţific! Cercetatorii au concluzionat că cei care au un câine sau o pisică nu doar că sunt mai fericiţi, dar pot fi şi scutiţi de boli.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 27.10.2023, 10:51

Vezi și

Pentru Delia, viaţa s-a schimbat în urmă cu nouă ani, când părinţii ei au decis să îi îndeplinească visul din copilărie de a avea un căţel. Aşa a apărut în familie şi Bobiţă. 

Delia: "Simt aşa o liniştire, de multe ori şi el simte când eu sunt cu problemele mele, supărările mele şi nu vine să se joace cu mine, pur şi simplu vine, se pune lângă mine, iar eu îl mângâi şi mă liniştesc aşa cumva."

Si nu e o doar o părere subiectivă, o spune chiar ştiinţa. Oamenii care au un animal de companie trăiesc mai mult. Studiul realizat la Universitatea din Toronto spune că viaţa alături de un căţel sau o pisică poate să scadă rata mortalităţii cu până la 24%. 

Aceleaşi date arată că persoanele care deţin câini sau pisici îşi reglează mai uşor nivelul de colesterol şi au o tensiune arterială mai mică, ceea ce înseamna un risc al bolilor cardiace mult mai mic. 

Datorită stării pozitive pe care o oferă, în foarte multe ţări, câinii sunt folosiți în terapia unor boli și afecțiuni precum: autism, depresie sau stres post-traumatic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Studiu: Persoanele care au un câine sau o pisică sunt mai fericiţi şi pot fi scutiţi de boli