Antena Meniu Search
x

STUPOARE la Vaslui! Fostul episcop al Huşilor, filmat în ipostaze erotice cu un seminarist, a fost PROPUS DIN NOU pentru această funcție

Scandal fără precedent în Moldova! Fostul episcop al Huşilor, filmat în ipostaze erotice cu un seminarist, a fost propus din nou pentru această funcție.

Scandal fără precedent în Moldova! Fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, obligat să demisioneze după apariția unor filmări în care acesta apărea în ipostaze erotice cu un seminarist, a fost propus din nou pentru această funcție.

Potrivit vremeanoua.ro, în sedința Sinodului Metropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, în care s-au stabilit făcut nominalizări pentru functia de Episcop al Hușilor, reprezentantul Eparhiei Hușilor în Sinod a făcut o propunere șoc. Acesta l-a propus pe nimeni altul decât Corneliu Onilã, spre stupefacția celor prezenți.

Sursa citată menționează că informația a fost dezvăluită într-o scrisoare deschisă scrisă de preoți și enoriași din Vaslui, care s-au declarat nemulțumiți și de celelalte două propuneri făcute pentru această funcție, respectiv Ignatie Mureșanu, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei și arhimandrit Nichifor Horia, staretul mănăstirii “Trei Ierarhi”.

Supărati că, printre cei nominalizati nu se află și unul dintre preoții de frunte din judetul Vaslui, preotii promit boicot și proteste în ziua în care Mitropolitul Teofan va veni la Huși pentru numirea Episcopului.

“Pe 30 septembrie, membrii mireni si clerici, 20 plus 10, ai adunãrii eparhiale Husi au fost chemati la sediul Mitropoliei din Iasi nu pentru a li se da posibilitatea sã propunã, ci pentru a li se comunica ce a hotãrât Mitropolitul Teofan. Noi, cei de la Husi, eram pregãtiti să venim si noi cu o propunere sau chiar douã, dar în felul în care au decurs lucrurile, dinainte aranjate, întrucât ni s-a spus categoric cã cei nominalizati trebuie sã aibã recomandare de la un ierarh si sã aibã dosarul depus la Mitropoilie până în ziua de 30 septembrie, ne-am vãzut în fata uniu fapt deja împlinit. Și mai ales având în vedere cã mitropolitul Teofan a declarat sedinta închisã, ne-am dat seama cã orice interventie din partea noastrã ar fi respinsã sau nu ar fi putut schimba procedura, dinainte stabilitã. Normal si frumos ar fi fost ca presedintele care a condus sedinta sã fi întrebat dacã cineva dintre membrii adunãrii eparhiale mai are vreo propunere, conform regulamentului. Dar am înghitit în sec, ne-am retras nemultumiti si, bineînteles, cã am comentat si voi comenta, si de aici în modul defectuos si necinstit în care au fost jucate cãrtile, se arată în scrisoarea deschisã adresatã mai marilor BOR.

Fostul Episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, a fost nevoit să demisioneze după ce în presă a apărut o filmare în care acesta apărea în ipostaze intime cu un elev de la seminarul teologic.

În data de 18 august, după îndelungi insistenţe din partea mai marilor Bisericii, Corneliu Bîrlădeanu a lăsat liber scaunul episcopal. S-a retras la o mănăstire şi nu va mai putea sluji vreodată în altar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » STUPOARE la Vaslui! Fostul episcop al Huşilor, filmat în ipostaze erotice cu un seminarist, a fost PROPUS DIN NOU pentru această funcție