Antena Meniu Search
x

SUA, primele raiduri aeriene împotriva grupărilor teroriste islamice din Siria

Primele raiduri aeriene americane asupra grupărilor teroriste islamice din Siria au fost încununate de succes. Zeci de terorişti au fost ucişi iar mai multe clădiri sunt distruse.

Vezi și

Primele raiduri aeriene americane asupra grupărilor teroriste islamice din Siria au fost încununate de succes. Zeci de terorişti au fost ucişi iar mai multe clădiri sunt distruse. 

Sute de bombe şi rachete de croazieră s-au abătut asupra grupărilor teroriste din Siria, în primul val al ofensivei aeriene conduse de americani. La raiduri au participat, în total, 48 de avioane din Statele Unite şi cinci ţări arabe.

Principala ţintă a fost sângeroasa grupare Statul Islamic, care a făcut, în ultimele luni, sute de victime în Siria şi Irak. Dar raidurile au vizat şi o mişcare mai puţin cunoscută, Grupul Khorasan, şi ea o ameninţare serioasă pentru Occident.

Peste 120 de combatanţi terorişti, între care liderul grupului Khorasan, au fost ucişi, potrivit unei organizaţii a societăţii civile siriene. Numeroase centre de comandă, depozite, terenuri de instrucţie ale grupărilor armate sunt în ruine.

Preşedintele Barack Obama a elogiat ţările arabe care s-au alăturat atacurilor: Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Bahrein şi Qatar. Turcia a promis, de asemenea, că va susţine operaţiunile militare.

America este mândră că poate sta, umăr la umăr, alături de aceste ţări în apărarea securităţii noastre comune. Forţa acestei coaliţii arată clar întregii lumi că aceasta nu este doar lupta Americii.

Deşi Statele Unite sprijină opoziţia împotriva regimului sirian, atât Siria cât şi principalul său protector, Iranul, au fost informaţi în prealabil asupra atacurilor. Niciunul din cele două guverne nu a condamnat ofensiva aeriană împotriva teroriştilor. În schimb, Statul Islamic a ameninţat că atacurile nu vor rămâne fără ripostă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » SUA, primele raiduri aeriene împotriva grupărilor teroriste islamice din Siria