Antena Meniu Search
x

SUBIECTE BACALAUREAT 2016. Subiecte la proba de Limba română, uman şi real

Absolvenţii de liceu vor începe luni prima sesiune a bacalaureatului 2016, cu proba de limba română - comunicare orală, pentru care vor fi pregătite două tipuri de subiecte, pentru profilul umanist şi pentru cel real.

Absolvenţii de liceu vor începe luni prima sesiune a bacalaureatului 2016, cu proba de limba română - comunicare orală, pentru care vor fi pregătite două tipuri de subiecte, pentru profilul umanist şi pentru cel real.

SUBIECTE BAC 2016. EDU.RO Candidaţii pot găsi modele de subiecte pentru proba de Limba română, proba orală, dar şi pentru celelalte probe al examentului de bacalaureat pe site-ul subiecte2016.edu.ro.

SUBIECTE BAC 2016. EDU.RO Astfel, pentru candidaţii la Bacalaureat, profilul uman şi profil real, există mai multe variante de subiecte date ca model.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016. Subiecte la proba de Matematică, profil mate-info şi tehnologic

SUBIECTE BAC 2016. EDU.RO. MODEL PROBA LIMBA ROMâNĂ

“Citeşte textul cu voce tare.

La Cannes aţi prezentat „Trece şi prin perete”, adaptare după Cehov. Aveţi o legătură deosebită cu literatura. Şi în „Aferim!” o parte din documentare a fost realizată din literatură.

Care sunt operele care v-au inspirat pentru acest lungmetraj? În ce priveşte structura, povestea şi anumite situaţii narative, literatura mi-a folosit mai puţin, temele abordate în film nu prea există în literatură. Dar replicile pe care personajele le spun sunt luate într-adevăr din surse literare: Iordache Golescu, Anton Pann, de la Creangă am mai luat câte ceva. Şi de la Budai-Deleanu, din mulţi scriitori. Şi din Nicolae Filimon, de la Filimon chiar mai mult. Îmi place foarte mult Filimon. Procedeul nu este nou, deşi poate fi numit postmodern, într-o oarecare măsură. Găsim asta şi la Shakespeare, el are mereu personaje care spun replici aparţinând, de fapt, lui Ovidius sau Terentius etc.

Chiar şi în „Aferim!”, în momentul în care Constandin ridică acel craniu şi ţine un monolog, nu este o replică din Shakespeare? Situaţia este din Shakespeare, dar replica este luată mot-à-mot dintr-o carte populară, „Alexandria”. (interviu cu Radu Jude, www.mediafax.ro)”.

VEZI AICI MODEL SUBIECTE LIMBA ROMâNĂ ORAL

BACALAUREAT 2016. Absolvenţii de liceu au avut la dispoziţie două săptămâni, între 30 mai şi 3 iunie, pentru a se înscrie la prima sesiune a bacalaureatului 2016.

BACALAUREAT 2016. Candidaţii s-au putut înscrie în baza fişei-tip informatizată la secretariatele liceelor unde au absolvit. În cazul elevilor din promoţia 2016, profesorii diriginţi au întocmit tabele de înscriere la prima sesiune de bacalaureat. Tabelele cuprind opţiunile pentru probele de examen şi semnătura elevilor.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016. Subiecte la proba de Matematică, profil pedagogic şi ştiinţele naturii

BACALAUREAT 2016. Cei din anii anteriori care nu au promovat bacalaureatul s-au putut înscrie după ce au depus la secretariatul liceului absolvit certificatul de naştere, cel de căsătorie, dacă este cazul, actul de identitate, foaia matricolă şi adeverinţa cu notele la probele pentru care au solicitat recunoaşterea la examenul din această sesiune.

CALENDAR BACALAUREAT 2016

BACALAUREAT 2016. PROBE ORALE

13 iunie - Proba de limba română (proba A) - comunicare orală

15-17 iunie - Proba de limba maternă (proba B) - comunicare orală

21-24 iunie - Proba de evaluare a competenţelor digitale (proba D)

27 iunie - 1 iulie - Proba la limba străină - comunicare orală (proba C)

BACALAUREAT 2016. PROBE SCRISE

4 iulie - Limba şi literatura română (proba E)

5 iulie - Limba şi literatura maternă

6 iulie - Proba obligatorie a profilului

8 iulie - Proba la alegere a profilului şi specializării.

REZULTATE BACALAUREAT 2016

12 iulie - Rezultatele vor fi afişate pe 12 iulie, iar în acea zi, în intervalul 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile.

16 iulie - Rezultatele finale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » SUBIECTE BACALAUREAT 2016. Subiecte la proba de Limba română, uman şi real