Antena Meniu Search
x

Subiecte matematică Evaluare Naţională 2018. Ce au avut de rezolvat absolvenţii de clasa a VIII-a

Subiecte matematică Evaluare Naţională 2018. Prezentăm mai jos subiectele la matematică date absolvenţilor claselor a VIII-a, la Evaluarea Naţională 2018.

Subiecte matematică Evaluare Naţională 2018. Prezentăm mai jos subiectele la matematică date absolvenţilor claselor a VIII-a, la Evaluarea Naţională 2018.

Peste 150.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a susţin, la această oră, proba la matematică, din cadrul examenului de Evaluare Naţională 2018.

Proba a început la ora 9:00, moment în care în fiecare sală au fost distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli a fost permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 120 de minute, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Evaluarea Naţionalã va continua vineri, 14 iunie, cu proba scrisã de Limba Maternã.

Rezultatele se vor afişa pe 19 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse, în aceeaşi zi, între orele 14.00-19.00. Soluţionarea contestaţiilor va avea loc între 20 şi 22 iunie, iar rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2018 vor fi afişate pe 23 iunie.

Subiecte matematică Evaluare Naţională 2018 

Evaluarea Naţională 2018 - reguli pentru candidaţi

Înainte de aducerea subiectelor în sãli, elevii vor fi instruiţi cu privire la modalitatea de desfãşurare a examenului de Evaluare Naţionalã şi modul de completare a datelor personale în colţul din dreapta sus care ulterior se lipeşte.

Potrivit MEN, elevilor le este interzis sã intre în sãli cu: manuale, notite, rezolvãri de subiecte, calculatoare sau alte mijloace electronice ce îi pot ajuta la rezolvarea subiectelor sau la comunicare. De asemenea, acestora ar trebui sã li se aducã la cunoştinţã consecinţele încãlcãrii regulilor, şi anume: eliminarea de la examen şi notarea lucrãrii cu nota 1.

La expirarea celor 120 de minute, toţi elevii predau lucrãrile. Este interzisã depãşirea acestui timp acordat. Ultimii 3 elevi rãmân în salã pânã la predarea ultimei lucrãri.

Cum se calculeazã media de admitere la liceu

Examenul se desfãşoarã, anual, într-o singurã sesiune. Atât candidaţii proveniţi din învãţãmântul de stat, cât şi cei din învãţãmântul particular au dreptul sã susţtinã Evaluarea Naţionalã fãrã taxã.

Rezultatele obţinute la aceste probe sunt decisive pentru admiterea în învãtãmântul liceal, reprezentând 80% din totalul mediei. 20% reprezintã media notelor din gimnaziu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Subiecte matematică Evaluare Naţională 2018. Ce au avut de rezolvat absolvenţii de clasa a VIII-a