Sucurile bio, aliment minune
Cojile merelor, cotoarele şi pulpa fructelor rămasă după ce ne facem suc sunt. mană cerească. Noi, de obicei, le aruncăm. Cercetătorii clujeni însă, fac din ele un suc. minune care tratează probleme gastrointestinale.
Cojile merelor, cotoarele şi pulpa fructelor rămasă după ce ne facem suc sunt. mană cerească. Noi, de obicei, le aruncăm. Cercetătorii clujeni însă, fac din ele un suc. minune care tratează probleme gastrointestinale.
Se face foarte repede, din resturi de fructe şi legume pe care de obicei le aruncăm. Şi rău facem, pentru că are proprietăţi. nebănuite. Cu atât mai mult dacă este făcut de specialiştii de la Universitatea de ştiinte Agricole şi Medicina Veterinară din Cluj care îi adaugă sucului natural şi bacterii probiotice în microcapsule.
Unul care poate trata cu succes sindromul colonului iritabil. Iar primele teste efectuate de cercetătorii clujeni şi de partenerii lor sunt încurajatoare.
Bacterile probiotice distrug bacterile negative din tranzitul intestinal şi întăresc sistemul imunitar. Ele, pe lângă că favorizează o digestie mult mai bună, intră în competiţie cu bacteriile negative.
Produsul ar putea ajunge pe piaţă până la sfârşitul anului viitor. Păstrat la rece, sucul pasteurizat poate rezista chiar şi 3 luni. Proiectul costă aproape 1,5 milioane de lei, bani proveniţi din bugetul Ministerului Educaţiei.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰