Antena Meniu Search
x

Sudul ţării este îngropat în nămeţi! România îngheaţă pe un ger siberian

După ninsori şi viscol, România îngheaţă pe un ger siberian. A fost cea mai rece noapte din această iarnă - temperaturile au coborât şi sub minus 20 de grade Celsius

Vezi și

După ninsori şi viscol, România îngheaţă pe un ger siberian. A fost cea mai rece noapte din această iarnă - temperaturile au coborât şi sub minus 20 de grade Celsius

Ora 7 dimineaţa, Bucureşti. Minus -19 grade Celsius. Pe trotoarele pline cu zăpadă părinţi şi copii îşi fac drum spre şcoli. Cine s-a încăpăţânat să scoată maşina din parcare a avut nevoie de multă energie.

În staţiile RATB, aşteptarea se măsoară cu zecile de minute. A fost dimineaţa cea mai rece din această iarnă.

La Braşov s-au înregistrat minus 24,4 de grade Celsius, mai puţin decât la Întorsura Buzăului. Au crăpat pietrele de ger la Sântu Gheorghe dar şi la Videle, la minus 21 de grade.

Un altfel de ghid de supravieţuire pe ger se scrie şi la sate. În gospodării, oamenii şi-au rânduit lucrurile astfel încât nimeni să nu sufere din cauza gerului.

Munca la minus 18 grade este extrem de dificilă. Doar câţiva vânzători şi-au făcut curaj în piaţa din Odoreheiu Secuiesc să pună marfa pe tarabă.

Pe pârtia din Homorod Băi, angajaţii se încălzesc cu rândul în jurul sobei cu un pahar de ceai cald. Termometrele arată minus 20 de grade Celsius dar temperatura resimţită de corp e mult mai mică.

Şi este doar începutul spun meteorologii. De o oră a intrat în vigoare codul galben de vreme deosebit de rece în 19 judeţe din ţară. Până joi dimineaţă temperaturile vor scădea până la minus 25 de grade celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Sudul ţării este îngropat în nămeţi! România îngheaţă pe un ger siberian