Antena Meniu Search
x

Sud-estul României, îngropat în zăpadă!

Rafalele puternice de vânt au ridicat troiene care depăşesc, pe alocuri, şi de trei metri înălţime. Dintre nămeţi, oamenii sună disperaţi după ajutor.

Vezi și

Iar salvatorii încearcă să ajungă la toţi. Două gravide din judeţul Tulcea, dar şi câţiva bolnavi care aveau nevoie de dializă au aşteptat o zi întreagă ambulanţa.

Un echipaj de pompieri a reuşit cu greu să le croiască drum medicilor, prin vijelie şi ninsoare. Până şi maşinile armatei s-au împotmolit în mijlocul câmpului.

Situaţia a fost la fel de dramatică şi în judeţul Constanţa. 

O mamă îşi strânge la piept copilul de doar câţiva ani. Au rămas blocaţi în maşină, în mijlocul câmpului, şi se teme pentru viaţa lui. Câţiva pompieri o scot din maşină şi o urcă în autospeciala cu medici.

Ore în şir, pompierii şi-au croit drum prin nămeţi, între Tulcea şi localitatea Agighiol. Un echipaj de pe o ambulanţă le-a cerut ajutorul după ce au rămas blocaţi.

Trebuiau să ajungă la două gravide din Valea Nucului, dar misiunea lor a fost aproape imposibilă.

Salvatorii au avut şi ei nevoie să fie salvaţi. Vântul puternic a creat suluri mari de omăt, care au paralizat până şi utilajele de deszăpezire.

Cele două gravide şi bolnavii care aveau nevoie de dializă, au ajuns, într-un final, în mâinile medicilor. Pompierii i-au cărat, pe braţe, prin nămeţii înalţi de mai bine de un metru şi prin vântul puternicPompierii au salvat, apoi, tot ce le-a ieşit în cale. Unde nu a făcut faţă freza sau lama, ei au luptat cu mâinile goale sau cu lopeţile, împotriva zăpezii.

Pompierii au salvat, apoi, tot ce le-a ieşit în cale. Unde nu a făcut faţă freza sau lama, ei au luptat cu mâinile goale sau cu lopeţile, împotriva zăpezii.

Zeci de oameni, strânşi într-o coloană imensă de maşini, au aşteptat, cu motoarele pornite, ca pompierii să le croaiscă drum.

Prin clipe de groază a trecut şi familia unui bărbat din localitatea constănţeană Săcele. Acesta a suferit un atac cerebral şi avea nevoie urgentă de ajutorul medicilor. Ambulanţa a înaintat cu greu, însă, din cauza unor şoferi care s-au împotmolit între nămeţi.

Bărbatul a fost preluat, în cele din urmă, de un echipaj care l-a transportat la spitalul judeţean din Constanţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Sud-estul României, îngropat în zăpadă!