Antena Meniu Search
x

Sunetul scos de clopotele bisericii din Mediaş, infern pentru locuitori

Există puţini oameni care nu s-au plâns măcar o dată de vecini zgomotoşi care le fac viaţa un infern. Recent, biserica din Mediaş a fost inclusă pe o astfel de listă.

Vezi și

 Există puţini oameni care nu s-au plâns măcar o dată de vecini zgomotoşi care le fac viaţa un infern. Recent, biserica din Mediaş a fost inclusă pe o astfel de listă.

Enoriaşii au renunţat la clopotele clasice, au umplut puşculiţa lăcaşului de cult şi au achiziţionat un sistem audio de ultimă generaţie care bate ora exactă. Şi nu oricum, ci ca pe vremuri, într-o imitaţie de sunet de clopote. Câteva familii din vecinătatea bisericii nu suportă însă decibelii înalţi. Iar când au bătut la porţile casei Domnului, preotul le-a arătat calea. Răbdare, dopuri în urechi sau sala de judecată.

Acum 30 de ani, bisericile româneşti nu erau dotate cu sisteme audio performante. Şi nici nu băteau ora exactă. Cine vroia să ştie timpul, nu trebuia să numere bătăile clopotelor. Cerceta pur şi simplu ceasul sau poziţia soarelui pe cer. În Mediaş însă biserica ţine pasul cu vremea.

De la răsărit până după apus, de 15 ori pe zi sistemul audio se pune în funcţiune. Dacă bate ora şapte, difuzoarele bat imitaţii de clopote de şapte ori. Şi tot aşa.

Preotul bisericii nu a vrut să stea de vorbă cu noi. Dar ar fi avut câteva sfaturi pentru vecinii casei Domnului. Disperaţi, oamenii s-au adresat autorităţilor pământeşti. Au semnat o petiţie şi au mers cu ea la primărie. Oamenii, osteniţi de atâtea negocieri fără succes şi de nesomn, s-au resemnat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Sunetul scos de clopotele bisericii din Mediaş, infern pentru locuitori