Antena Meniu Search
x

Suntem prea săraci ca să fim sănătoşi

Doar doi români dintr-o sută au un abonament pentru serviciile medicale private. Şi pentru el, de obicei, plăteşte angajatorul

Vezi și

Doar doi români dintr-o sută au un abonament pentru serviciile medicale private. Şi pentru el, de obicei, plăteşte angajatorul

Sistemul public de sănătate are carenţe severe şi, totuşi, deserveşte peste 17 milioane de asiguraţi. Oameni care de fapt plătesc degeaba. Condiţiile din multe spitale încă seamănă cu cele din lumea a treia. Aţi văzut chiar la noi, la Observator.

În loc de spital, pacienţii din Călăraşi au impresia că au ajuns într-un lagăr. Din care pleacă mai bolnavi decât au intrat. Şi în Craiova, echipa Observator a găsit un spital care aduce boala, nu o tratează.

În astfel de spitale şi pacienţii sunt aproape de acest diagnostic. Autorităţile au uitat de pacienţi, de medici şi de investiţii.

Aproape 93% dintre români sunt asiguraţi doar în sistemul public de sănătate. Unii au găsit o scăpare în reţelele private de sănătate. Contra cost!

Doar 4% dintre români îşi permit să apeleze la servicii private de sănătate. Pentru mulţi dintre ei, costurile sunt acoperite de angajatori.

Dar România are 17 milioane de asiguraţi în sistemul public de sănătate. Serviciile medicale care nu vor mai fi asigurate de stat din contribuţia pe care o plăteşte fiecare român pot fi preluate de companiile private. Există două tipuri de asigurări. Între 20 şi 40 de lei va costa lunar asigurarea complementară şi de la 100 la 200 de lei - cea suplimentară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Suntem prea săraci ca să fim sănătoşi