Antena Meniu Search
x

Sursa epidemiei, încă necunoscută. Autorităţile au început noi controale la alimente

În timp ce lista copiilor infectaţi se îngroaşă, autorităţile au început noi controale la fructe, legume, lactate şi carne. Încearcă să găsească şi să elimine sursa infecţiilor. Sunt însă şi veşti bune.

Vezi și

În timp ce lista copiilor infectaţi se îngroaşă, autorităţile au început noi controale la fructe, legume, lactate şi carne. Încearcă să găsească şi să elimine sursa infecţiilor. Sunt însă şi veşti bune. 

Un bebeluş a fost externat astăzi şi e în afara oricărui pericol. 

Pentru alte familii coşmarul e abia la început. Medicii de la Marie Curie au confirmat astăzi un nou caz. Şi la Slatina, doctorii au pus alte două diagnostice, după ce au recoltat probe de la zece copii. Un bebeluş de doar şapte luni, din Vaslui i-a alertat pe medici - avea simptome ale sindromului hemolitic uremic. Aşa arată bacteria E-coli, văzută la microscop. Este tulpina clasică. Diferenţa între aceasta şi tulpina O26, cea care i-a îmbolnăvit pe copii, iar pe unii i-a ucis, stă în ADN.

Este o tulpină care s-a adaptat, ca să supravieţuiască mai mult în organismul gazdei. Este agresivă şi poate fi fatală. Aşa cum a fost în cazul celor trei bebeluşi de la Marie Curie.

La trei săptămâni de la primul caz confirmat, încă se caută sursa îmbolnăvirilor. Autorităţile au expus două ipoteze. Prima: boala a venit din alimente. A doua: s-a transmis de la părinţi la copii.

Toate aceste produse ar putea fi contaminate cu bacteria E-coli, indiferent că vorbim despre fructe, legume, brânzeturi sau carne. Iar transmiterea de la om la om s-ar face extrem de uşor. Este suficient să punem mâna pe un măr sau o pară, să nu ne spălăm ulterior şi apoi să interacţionăm cu o altă persoană.

Specialiştii spun că îmbolnăvirile cu E-coli nu pot fi prevenite. Doar diagnosticate corect şi la timp. Se tratează doar cu anumite antibiotice, care distrug bacteria, dar nu ajung să modifice structura ADN ului.

România s-a mai confruntat cu îmbolnăviri multiple. Nemediatizate. În lipsa unei anchete oficiale, medicii au aflat în câteva zile o posibilă sursă a bolii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Sursa epidemiei, încă necunoscută. Autorităţile au început noi controale la alimente