Antena Meniu Search
x
LIVE

Sushi, humus sau quesadilla, noile alegeri culinare ale românilor care dau bucătăria tradiţională pe un meniu cât mai diversificat

Sushi în loc de sarmale, humus în loc de fasole bătută şi quesadilla în loc de brânză cu roşii. Sunt noile alegeri culinare ale românilor

la 14.04.2018, 21:29
Vezi și

Sushi în loc de sarmale, humus în loc de fasole bătută şi quesadilla în loc de brânză cu roşii. Sunt noile alegeri culinare ale românilor, care au schimbat bucătăria tradiţională cu cea libaneză, japoneză sau mexicană. Vor să aibă un meniu cât mai diversificat, dar pentru că nu au timp să gătească acasă, caută experienţele internaţionale la restaurant. Mulţi bucătari recunosc că şi-au schimbat cartea de bucate, pentru a se adapta cerinţelor.

Unul dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare din Liban este Ras Asfour. Este şi în topul preferinţelor românilor, datorită aromelor îmbietoare. Ingredientul secret este sosul de rodie. 

De altfel, bucătăria libaneză a prins foarte bine în România. Restaurantele cu acest specific sunt frecventate în toate marile oraşe din ţară. 

Ali Rababah, managerul unui restaurant libanez: "Hommos are la bază năutul. Muthabal este o salată de vinete făcută cu tahini."    

Însă nu doar condimentele îi fac pe români să se îndepărteze de bucătăria tradiţională. Ci şi felurile de mâncare cu ingrediente care la prima vedere par că nu ar trebui să fie în aceeaşi farfurie. 

Şi bucătarii care gătesc mâncare japoneză au găsit metode de a-i convinge pe oameni să nu renunţe de la prima încercare.

În ciuda apetitului pentru experienţe culinare noi şi diversificate, România nu are în acest moment vreun restaurant recompensat de celebrul ghid Michelin.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Sushi, humus sau quesadilla, noile alegeri culinare ale românilor care dau bucătăria tradiţională pe un meniu cât mai diversificat