Antena Meniu Search
x

Suspect de Ebola la Spitalul Judeţean din Constanţa

Încă o alertă de Ebola ne dă fiori! Un pacient cu simptomele temutei boli a ajuns cu ambulanţa la Spitalul Judeţean din Constanţa. Medicii s-au speriat când şi-au dat seama că pot avea de-a face cu febra hemoragică

Vezi și

Încă o alertă de Ebola ne dă fiori! Un pacient cu simptomele temutei boli a ajuns cu ambulanţa la Spitalul Judeţean din Constanţa. Medicii s-au speriat când şi-au dat seama că pot avea de-a face cu febra hemoragică.

L-au transferat la clinica de infecţioase şi l-au întors la primul spital, l-au izolat şi au chemat ajutoare de la Bucureşti. În acest moment, bolnavul, recent întors din Nigeria, e în drum spre institutul Matei Balş, din Capitală. Starea sa de sănătate este gravă! 

Alarma s-a dat de dimineaţă la Constanţa. Un bărbat grav bolnav a ajuns la Spitalul Judeţean, cu febră mare şi hemoragie. Două dintre simptomele maladiei Ebola.

De teama virusului mortal, zeci de oameni, pacienţi şi medici, au purtat măşti de protecţie. Iar ambulanţierii şi-au pus costume speciale, când au aflat că trebuie să transporte un suspect de Ebola. Bărbatul le-a mărturisit că s-a întors recent din Nigeria.

După primele teste, s-au risipit şi primele temeri. Bărbatul ar suferi, de fapt, de malarie. O boală infecţioasă tropicală, larg răspândită în Nigeria şi uşor de confundat, în primă fază, cu Ebola.

Totuşi, pentru un diagnostic sigur, bărbatul va fi dus la Institutul Matei Balş, din Capitală, singurul spital pregătit să izoleze şi să testeze un pacient suspect de Ebola.

Până acum, mai mulţi români care au călătorit în Africa au fost suspectaţi de Ebola. Din fericire, temutul virus nu a ajuns în România.

Zilnic, în lume, zeci de oameni sunt infectaţi cu Ebola. Circa 14 mii s-au îmbolnăvit din martie şi până în prezent. Aproape 5.000 dintre ei au murit deja. Opt ţări au fost afectate până acum de cea mai mare epidemie din istorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Suspect de Ebola la Spitalul Judeţean din Constanţa