Antena Meniu Search
x

Sute de angajați ai APIA din țară au ieşit în stradă, în semn de PROTEST faţă de legea salarizării

Sute de funcţionari ai APIA din toată ţara şi-au oprit azi activitatea timp de mai bine de două ore. Totul în semn de protest faţă de legea salarizării.

Vezi și

Sute de funcţionari ai APIA din toată ţara şi-au oprit azi activitatea timp de mai bine de două ore. Totul în semn de protest faţă de legea salarizării, spun oamenii. Greva spontană se doreşte un semnal de alarmă adresat guvernanţilor la intenţia de a le micşora salariile.

Pentru salariul lor, doar în Vaslui, peste 100 de salariaţi ai Agenţiei judeţene de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură şi-au încetat astăzi muncă pentru câteva ore. 

Angajată APIA: "Noi nu dorim mărirea salariilor, ci doar menţinerea acestora la cuantumul de acum."

Angajată APIA: "APIA este cea care a adus într-adevăr bani europeni şi nu puţini, cu efort uman fantastic. Noi suntem la jumătate din numărul de angajaţi care ar trebui să fim."

Ce a fost în est s-a întâmplat şi în vest. În semn de protest față de legea salarizării, grevă spontană a fost şi la Arad. 

Alexandru Borcea, consilier juridic: "Din calculele simulatorii făcute de instituţia noastră, fără doar şi poate, reiese clar că salariile angajaţilor din teritoriu vor fi diminuate cu un cuantum între 630 de lei şi 2800 de lei." 

Şi angajații APIA Argeș au oprit în această dimineaţă activitatea timp de două ore.

Angajată APIA: "Ne mint cu zâmbetul pe buze. Eu cred că asta este singura explicaţie, care este plauzibilă la momentul de faţă. Ni s-a spus de stâtea ori că salariile nu vor scădea, dar vor scadea. Sunt colegi care sunt soţ şi soţie şi care vor fi nu afectaţi, vor fi foarte afectaţi."

Funcţionarii APIA spun că dacă nu vor fi ascultaţi ar putea ajunge să oprească lucrul pe termen nelimitat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Sute de angajați ai APIA din țară au ieşit în stradă, în semn de PROTEST faţă de legea salarizării