Antena Meniu Search
x

Video Sute de hectare de porumb şi mazăre, distruse de grindină. Oamenii se uită cu neputinţă la tot ce au pierdut: "Totul e distrus; am investit destul de mult"

Grindina a distrus sute de hectare de cu porumb şi mazăre. Oamenii se uită neputincioşi cum munca din ultimul an s-a dus pe apa Sâmbetei. În Stăneşti, Gorj, n-a mai rămas nimic în picioare, iar singura speranţă e că vor primi despăgubiri de la stat, care să acopere măcar o parte din pagubă.

de Redactia Observator

la 05.07.2021, 20:23

Vezi și

Agricultor: Totul e distrus, totul e la pământ. Toată cultura de porumb, inclusiv mazărea este distrusă. Totul e compromis. Nu mai avem speranţe să se poată face ceva, deja este distrus.

Şi-a investit aproape toţi banii în culturile la care acum se uită îngrozit. Zece hectare distruse complet de grindină. Dacă până acum scotea şi câte 20 de tone de mazăre şi porumb, anul ăsta s-a dus totul.

Agricultor: Putem spune că 100% totul e absolut. Nu mai putem face producţie. E spartă. Pur şi simplu e la pământ. Am investit destul de mult, în jurul a 80 mil numai cultura de porumb, în afară de mazăre.

Singura speranţă a oamenilor e ca statul să le acopere măcar o parte din pagubă

Agricultor: Ăştia nu se mai fac porumb nici până la iarnă. Aşa ceva nu a fost niciodată prin zonă la noi.

Agricultor: Anul acesta este compromisă recolta la porumb. Şi la porumb şi la fructe. Noi am spera să ne despăgubească cât de cât.

Nici din solarii n-a mai rămas mare lucru. Iar oamenii nu ştiu de unde vor scoate bani să le repare. E cu atât mai grav cu cât oamenii din zonă trăiesc aproape exclusiv din ceea ce cultivă, fie că vând, fie că folosesc.

Constantin Bicheru-primar Stăneşti: Pagubele sunt destul de mari la nivel de localitate, ţinând cont de faptul că în comuna noastră sunt suprafeţe mari de cultrui agricole. sunt foarte mulţi cetăţeni acre tăiesc din acesată procupare.

Anul trecut, la un hectar de porumb, recolta era de aproape 8 tone, iar la mazăre producţia se ridica la 3,5 tone /hectar. Acum, în localităţile unde a bătut grindina, va fi de trei ori mai mică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Sute de hectare de porumb şi mazăre, distruse de grindină. Oamenii se uită cu neputinţă la tot ce au pierdut: "Totul e distrus; am investit destul de mult"