Antena Meniu Search
x

Sute de persoane, la coadă, la cel de-al doilea maraton al vaccinării, în București. 4.962 de persoane s-au vaccinat deja la cele 2 centre

Voluntarii de la cea de-a doua etapă a Maratonului Vaccinării din Bucureşti au făcut noapte albă. Vor vaccina cât mai multe persoane, timp de trei zile, la orice oră din zi şi din noapte. După ore de muncă, au sărbătorit cu aplauze şi urale prima ieşire din tură. Peste 4.250.000 de români s-au imunizat până acum. Vineri, aproape 25.000 de oameni au efectuat prima doză. Iar 45.000 au venit la rapel.

de Redactia Observator

la 29.05.2021, 11:00

Vezi și

Maratonul vaccinării care a început de vineri, în Bucureşti, la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională, a atras sute de persoane. Cine nu a apucat să vină pe timp de zi s-a prezentat pentru imunizare după căderea întunericului. Centrele de aici sunt deschise non-stop. 

Până astăzi, 29 mai, ora 8.00, în cadrul celui de-al doilea maraton, s-au vaccinat în total în ambele centre 4.962 de persoane.

Cătălina Poiană, Colegiul Medicilor: După cum a început ziua de astăzi (n.r. vineri), și cea de-a doua sesiune a maratonului va fi tot un succes. 

Mobilizarea este una masivă. Medici, rezidenţi şi studenţi, toţi pun umăr la umăr pentru a vaccina, timp de 3 zile, fără oprire. Oana este studentă în anul cinci la medicină. Dorinţa de a reveni cât mai rapid la normalitate a motivat-o să facă parte din echipa de vaccinare. La miezul nopţii, sărbătorea alături de colegii ei ieşirea din prima tură a maratonului. 

Oana Dobrovolschi, studentă: La miezul nopţii se face schimbul de tură. Vin noi studenţi care vor prelua munca în programul de la 12 noaptea până la 8 dimineaţa. Prima zi din maraton a fost una foarte frumoasă. A fost aglomerat la începutul programului, au venit foarte mulţi oameni pentru asta. În continuare este un flux destul de constant. 

Peste o sută de voluntari au făcut noapte albă şi au vaccinat la foc continuu. Organizatorii au venit şi cu o noutate, faţă de ediţia precedentă a maratonului. 

Cătălina Poiană, Colegiul Medicilor: Avem în plus faţă de primul tur nu numai rapelul pentru Pfizer, ci şi posibilitatea de a imuniza persoanele care doresc şi cu J&J. 

Potrivit unui sondaj IRES, 12 la sută dintre români spun că au decis să se imunizeze după ce au fost anunţate măsurile de relaxare. la polul opus, 6 la sută au hotărât să nu se mai vaccineze. Astfel, numărul celor pro-vaccinare a ajuns la 66 la sută, în timp ce 30 la sută se opun procesului de imunizare

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Sute de persoane, la coadă, la cel de-al doilea maraton al vaccinării, în București. 4.962 de persoane s-au vaccinat deja la cele 2 centre