Antena Meniu Search
x

Tabără de vis pentru copii pe Valea Cernei. Ghid le-a fost alpinista Alexandra Marcu

O tabără de vis, plină de provocări. De asta a avut parte un grup de copii care a luat la pas cărăile din Munţii Cernei.

de Redactia Observator

la 31.08.2020, 14:34

Vezi și
  • În minivacanţa de la Herculane, copiii s-au bucurat de toate atracţiile zonei.
  • Cel mai mult i-a încântat scăldatul în apele termale.

Au urcat pe scări de lemn către sate montane, au călărit, s-au căţărat pe stânci şi s-au bălăcit ore în şir în apele termale de la Herculane. Ghid le-a fost alpinista Alexandra Marcu, cunoscută pentru faptul că a cucerit şase dintre cei mai înalţi vulcani ai lumii.

În minivacanţa de la Herculane, copiii s-au bucurat de toate atracţiile zonei. Dar cel mai mult i-a încântat scăldatul în apele termale. Însă, nu doar în bazine, ci şi in piscinele naturale ale muntelui. la Cădiţe, acolo unde apa termală este colectată direct din pământ.

După ce s-au bălăcit ore întregi, copiii au trecut la adevăratele provocări. S-au antrenat pe pereţii verticali de căţărat pentru a urca munţii din zonă. Dar nu înainte ca ghizii să le vorbeasca micilor exploratori despre zona unică în în care îşi petrec vacanţa.

Şi pentru ca experienţa să fie una autentică cei mici au intrat şi în lumea satului tradiţional. După ce au urcat scările de lemn către vestitul sat Ineleţ, au băut apă de izvor, s-au jucat pe pajişti, prin fân, şi au savurat bucatele ţărăneşti.

Exploratorii nu au ratat nici Grota Haiducilor, dar nici Crucea Albă din Munţii Cernei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Tabără de vis pentru copii pe Valea Cernei. Ghid le-a fost alpinista Alexandra Marcu